ZAMIEŃMY NABRZEŻE UKRAIŃSKIE NA SZCZECIŃSKIE.

Piotr Krzystek

Prezydent Miasta Szczecin

pl. Armii Krajowej

70-456 Szczecin

My SZCZECINIANIE domagamy się zamiany nazwy Nabrzeża Ukraińskiego na Naszych szczecińskich bohaterów.

Ja proponuje Pana kpt. Eugeniusza Daszkowskiego wspaniałego i niezwykle uczciwego człowieka. Autora 27 książek, rektora Akademii Morskiej. Przez komunistów pozbawiony prawa pływania na statkach za uczestnictwo w Szarych Szeregach. Dopiero po odwilży zaczął pływać i dzięki ciężkiej pracy został kapitanem statków.

Wiecej na ten temat mówię w poniższym linku gdzie ostrzegłem już  ponad 3 miesiące temu o zamianie nazwy Nabrzeża na Ukraińskie

"Nasi" Radni jednogłośnie przegłosowali zamianę nazwy na Nabrzeże Ukraińskie. Jeden Radny zrezygnował z głosowania. Moja relacja zaraz po haniebnym głosowaniu:

Teraz jest wszystko w naszych rękach nad nadaniem godnej Naszej nazwy Nabrzeża.

Mamy nadzieję że prezydent wypełni wolę mieszkańców a nie odgórnych nakazów.

Podpisując, upoważniam Daniel Cybula do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.