Zwiększenie częstotliwości odbioru odpadów wielkogabarytowych w Gminie Człuchów

Szanowni mieszkańcy Gminy Człuchów,

w związku z zaledwie jednorazowy, w ciągu roku, odbiorem mebli i innych odpadów wielkogabarytowych oraz opon zwracam się do Państwa z prośbą o poparcie petycji, która uwidoczni Radzie Gminy Człuchów potrzebę zmiany uchwały nr XXIII.281.2020 z dnia 27 listopada 2020 r. (https://bip.ugczluchow.pl/cms_inc/cms_pobierz_dokument.php?id=1833&dok_id=11042).

Obecnie uchwała w sprawie szczegółowego sposobu i zakresu świadczenia usług w zakresie odbierania odpadów komunalnych od właścicieli nieruchomości i zagospodarowania tych odpadów w zamian za uiszczoną przez właściciela nieruchomości opłatę za gospodarowanie odpadami komunalnymi i sposobu świadczenia usług przez punkty selektywnego zbierania odpadów komunalnych zobowiązuje gminę do odbioru mebli i innych odpadów wielkogabarytowych oraz opon "nie rzadziej niż 1 w roku". Niemniej ma to miejsce tylko raz w roku, co jest niemałym problemem dla większości mieszkańców. W związku z tym, proponuję zmianę zapisu tego punktu uchwały na "nie rzadziej niż 1 na 4 miesiące".

Wszystkim zainteresowanym osobom dziękuję za poparcie, a także proszę o udostępnienia informacji.

Podpisując, upoważniam Karol Fifielski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.