Stop dla zmiany MPZP w Mirkowie

Pod Petycją "Stop dla zmiany MPZP w Mirkowie" podpisują się mieszkańcy Mirkowa oraz sąsiednich miejscowości, którzy nie wyrażają zgody na niekorzystne dla mieszkańców Mirkowa i całej Gminy Dlugoleka zmiany miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego.

W całej Gminie Długoleka jest wiele niewykorzystanych terenów przemysłowych i jako mieszkańcy Mirkowa i Gminy Długołeka nie zgadzamy się na dalsze uprzemysłowienie naszej okolicy. Zgodnie z obowiązującym MPZP w Mirkowie jest wiele niezagospodarowanych terenów przemysłowych i nie ma uzasadnienia, aby przekształcać kolejne działki.

Jednocześnie oczekujemy, że jakiekolwiek inwestycje będą uwzględniały przede wszystkim dobro mieszkańców oraz środowiska. Planowana zmiana MPZP Mirków X nie służy ani dobru mieszkańców Mirkowa, ani środowisku. Wręcz przeciwnie, niesie ze sobą duże ryzyko zanieczyszczenia środowiska zarówno emisjami zanieczyszczeń powietrza, światła oraz hałasu, a także zaburzeniem gospodarki wodnej w okolicy.

Podpisując petycję potwierdź swój podpis linkiem, który otrzymasz na e-mail.

Podpisując, upoważniam Zielony Mirków do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.