#AniJednejWięcej

ajw3.pngKancelaria Sejmu Rzeczpospolitej Polskiej

do wiadomości posłanek: Iwona Michałek, Dominika Chorosińska, Elżbieta Płonka, Barbara Bartuś, Agata Woytyszek, Agnieszka Górska, Anna Maria Siarkowska, Małgorzata Janowska, Beata Mateusiak-Pielucha, Ewa Szymańska, Ewa Leniart, Teresa Pamuła, Gabriela Masłowska, Aleksandra Szczudło, Anna Milczanowska, Anna Cicholska, Teresa Hałas.

Szanowna Pani Posłanko!

Zwracamy się w liście otwartym z apelem o pełną solidarność ze wszystkimi polskimi kobietami. Chodzi o fundamentalne bezpieczeństwo kobiet w okresie rozrodczym, zwłaszcza od chwili poczęcia do porodu, o ich możliwość samodzielnego decydowania, kierowania się własnym sumieniem, odpowiedzialnością, rozumem i rozsądkiem.

Wniosek, który Pani podpisała jesienią 2019r. do Trybunału Konstytucyjnego sprowadził na kobiety tortury, niebezpieczeństwo utraty życia, strach i obawę przed ciążą, odebrał im szansę na szczęśliwe macierzyństwo. Decyzje, które Pani podejmuje w naszym imieniu, poprzez głosowanie lub podpis, wpływają na los wszystkich kobiet. Chcemy zwrócić uwagę, że nie wszystkie zgadzamy się z Pani decyzjami! Oby nigdy więcej nie wydarzyła się taka tragedia, jak śmierć Izy z Pszczyny oraz innych kobiet, których nazwisk jeszcze nie znamy.

Oby nigdy więcej takich decyzji w sprawie kobiet! Apelujemy, do Pani - kobiety, matki, posłanki, przedstawicielki kobiet, aby nie wypowiadała się Pani w naszym imieniu! Nie może być Pani naszym sumieniem!

KAŻDA Z NAS JEST ODPOWIEDZIALNA ZA SIEBIE, SWOJĄ RODZINĘ, SWOJE CIAŁO, SWOJE ŻYCIE, SWOJE SUMIENIE!

Kongres Kobiet Tomaszów Mazowiecki    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Kongres Kobiet Tomaszów Mazowiecki do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.