Apel o pilne utworzenie na Białołęce dyżuru pediatrycznego w ramach Nocnej Pomocy Lekarskiej.

W imieniu mieszkańców Białołęki zwracamy się do Dyrektora Mazowieckiego Oddziału Wojewódzkiego Narodowego Funduszu Zdrowia o pilne utworzenie dyżuru pediatrycznego w ramach Nocnej Pomocy Lekarskiej świadczonej na Białołęce w przychodni przy ul. Milenijnej 4.

Białołęka to najszybciej rozwijająca się dzielnica Warszawy. Nigdzie w stolicy, tak szybko jak tu, nie przybywa nowych mieszkańców, nigdzie nie ma też tak wielu rodzin z małymi dziećmi. Dziś liczba mieszkańców Białołęki jest porównywalna z liczebnością takich miast jak Płock, Opole, Gorzów Wielkopolski. Jednocześnie dostęp do lekarza pierwszego kontaktu czy pediatry oraz specjalistów w ramach świadczeń refundowanych przez NFZ jest bardzo utrudniony.

Nocna Pomoc Lekarska na Białołęce funkcjonuje dopiero od 3 lat, mieszkańcy bardzo długo czekali na jej utworzenie. Niestety, nie zapewnia niezbędnego w naszej dzielnicy dyżuru pediatrycznego. Dlatego wnioskujemy o jak najszybsze uruchomienie opieki pediatrycznej w ramach Nocnej Pomocy Lekarskiej na Białołęce.

Magdalena Roguska, Aleksandra Gajewska, Anna Majchrzak, Anna Myślińska, Ilona Łącka

Magdalena Roguska    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.

Otrzymasz e-mail z linkiem potwierdzającym Twój podpis. Sprawdź wiadomości przychodzące (oraz folder ze spamem).