Apel o pilne utworzenie na Białołęce dyżuru pediatrycznego w ramach Nocnej Pomocy Lekarskiej.

W imieniu mieszkańców Białołęki zwracamy się do Dyrektora Mazowieckiego Oddziału Wojewódzkiego Narodowego Funduszu Zdrowia o pilne utworzenie dyżuru pediatrycznego w ramach Nocnej Pomocy Lekarskiej świadczonej na Białołęce w przychodni przy ul. Milenijnej 4.

Białołęka to najszybciej rozwijająca się dzielnica Warszawy. Nigdzie w stolicy, tak szybko jak tu, nie przybywa nowych mieszkańców, nigdzie nie ma też tak wielu rodzin z małymi dziećmi. Dziś liczba mieszkańców Białołęki jest porównywalna z liczebnością takich miast jak Płock, Opole, Gorzów Wielkopolski. Jednocześnie dostęp do lekarza pierwszego kontaktu czy pediatry oraz specjalistów w ramach świadczeń refundowanych przez NFZ jest bardzo utrudniony.

Nocna Pomoc Lekarska na Białołęce funkcjonuje dopiero od 3 lat, mieszkańcy bardzo długo czekali na jej utworzenie. Niestety, nie zapewnia niezbędnego w naszej dzielnicy dyżuru pediatrycznego. Dlatego wnioskujemy o jak najszybsze uruchomienie opieki pediatrycznej w ramach Nocnej Pomocy Lekarskiej na Białołęce.

Pomysłodawca Dyżuru Pediatry: Anna Majchrzak, Magdalena Roguska, Aleksandra Gajewska, Anna Myślińska, Ilona Łącka.

Magdalena Roguska    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Magdalena Roguska do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.