Budowa Cmentarza dla Zwierząt na terenie Krakowa
Skontaktuj się z autorem petycji
Re: pfff
To ufunduj ! Czemu nie fundujesz ??? Ja grosza nie dam już nigdy na żadne bachory , choć śmiało miałabym z czego . A wiesz czemu ? Przez takich idiotów jak ty . Za często słyszę tego typu pierdoły , pod adresem Zwierząt - największej miłości mojego życia . Funduj ! Dawaj ! Finansuj ! Swoim rządź ( jeśli w ogóle masz czym , rzecz jasna ) , nie cudzym ! . Od moich - oj .... nieeemałych - pieniędzy natomiast won ! Wara ! Nic nie dam . Ani grosza . I ty jesteś właśnie tą kroplą , która przepełniła czarę .
Re: Maly polak ma racje
#9: Normalny - Maly polak ma racje
Przecież za miejsce dla czworonoga na takim cmentarzu trzeba będzie zapłacić więc o co ci chodzi? Z resztą płace podatki i to nie małe i chce żeby miasto te pieniądze wykorzystało tak abym mogła z tego korzystać więc cmentarz dla zwierząt jest świetnym pomysłem. A jak ci się nie podoba to zawsze możesz wyjechać, zapewne i tak nikt za tobą tęsknić nie będzie.
Pod Wrocławiem jest cmentarz i piec do kremacji. Jest to prywatna inicjatywa. Ceny pochówków małego psa są wyższe niż człowieka, a kremacja to 1000 zł ( przerabiałam to kilka miesięcy temu ). Myślę, że wszyscy ci , którzy martwią się o finanse miasta mogą pomyśleć o cmentarzu jako instytucji dochodowej. W Krakowie jest wiele zwierząt i wiele osób chętnie zapłaci za to, by często najlepszy i jedyny przyjaciel został godnie pożegnany. Jestem zdecydowanie za.
Ja w zeszłym roku musiałam swoją kochaną sunię pochować aż w Rybniku bo w Krakowie nie ma takiego miejsca a WIELKA SZKODA :(( i za pochówek płacilam 300 zł a potem oplata za każdy rok wynosi 100 zł
Re: Dziwne
Tu nie chodzi o celebrowanie śmierci kota, tylko o właściwy stosunek do towarzyszących nam zwierzęcych przyjaciół. Proszę nie mylić tych pojęć. Ponadto takie grzebowisko zwierząt utrzymywane jest z pieniędzy ludzi, którzy z niego korzystają. Miasto powinno tylko wydać zgodę na lokalizację takiego miejsca.
Ponadto, Panie Janie polecam lekturę słownika ortograficznego. Słowo "królik" pisze się przez ó!
Re: Re: pfff
A znasz Yennefer45 taki wierszyk?
"Kim Ty jesteś? Polak mały.
Jaki znak Twój? Orzeł biały.
Skąd Ty jesteś? Z polskiej ziemi.
Gdzie Ty mieszkasz? Między swemi." i.t.d.
NIE JESTEŚ MOJĄ KRAJANKĄ!!
Pomysł WSPANIAŁY !!! Oby jak najszybciej doszło do jego realizacji . O naszym człowieczeństwie świadczy między innymi właściwy stosunek do zwierząt.
Re: pfff
No cóż...jak najbardziej trafny login bo mały z Ciebie Polaczek i na dodatek pieniaczek. I jeszcze marnej jakości bo masz problem z ortografia i zrozumieniem słowa pisanego /po polsku !/ W petycji nie ma słowa o fundowaniu,wydawaniu publicznych pieniedzy ale o udostepnienie miejsca w Krakowie gdzie mozna by z godnościa pochować swojego pupila .Na terenie miasta i wokól niego jest mase miejsc będących nieuzytkami i nieatrakcyjnych dla infrastruktury miasta i własnie udostepnienie takiego miejsca by móc tam pochować zwierzaczka legalnie i zgodnie z prawem.Utworzenie cmentarza dkla zwierzaków jeszcze stworzy dodatkowe miejsca pracy dla ludzi bo ktoś musi nim zarządzać , pomagać w pochówku który jak znam życie bedzie z pewnościa cos kosztował.
Re: Dziwne
A gdzie w petycji pisze ze miasto ma ponosic koszty ???/ Człowieku czytać ze zrozumieniem nie potrafisz??? Bo pisac poprawnie z pewnoscia nie umiesz! Zmien diete bo mózg ci szwankuje
| This discussion has been closed. |
Dziwne
Dlaczego jemy świenie i kruliki a chcemy celebrować śmierć kota. Jako wegetarianin zupełnie tego nie rozumiem. Chyba są inne potrzeby w mieście i nie jestem przekonany, czy za te stany emocjonalne powinnopłacić właśnie miasto.