Apel o pozostawienie toru rowerowego w katowickim Lesie Murckows
Skontaktuj się z autorem petycji
Rowerzyści jeżdżą tam na własną odpowiedzialność, a że każdy z nich ( w tym ja) uwielbia i kocha to co robi - Murcki to jedno z nielicznych miejsc, gdzie mogą kształcić swoje umiejętności, aktywnie spędzać czas z ludźmi mającymi to samo hobby. To nie hooligaństwo, nikt nie robi krzywdy temu miejscu.
Zostawcie nam to miejsce! Lubimy to!
W planach urbanizacji musi znajdować się miejscę na rekreację, w tym coraz popularniejszą rekreację wyczynową. Jak świetnie pokazały to ścieżki w BielskuB. infrastruktura dobrze zaplanowana i wytyczona przy kompomisie użytkowników, radnych i leśników zdaje egzamin na 5. W "płaskiej" Warszawie takim miejscem jest BikePark Kazoora, który w każdy słoneczny weekend potrafi przywitać kilkaset osób. Kompromisy, a nie zakazy drodzy urzędnicy !
LWG wszystkim co latają na DH
Mam 48 lat i moi obaj synowie jeżdżą tka samo po lesie.
chce żeby ten sport sie rozwijał
Podpisalem poniewaz jest to swietne miejsce do rekreacji wypoczynku. Wielokrotnie relaksune sie tam po ciezkim tygodniu pracy. Nies tac mnie na wyjazdy w gory co tydzien. Na tej trasie zaczynalem swoja przygode z DH juz 10 lat temu i dotychczas nikomu ta trasa nie przeszkadzala. Wielu mlodych tam przyjezdrza z rodzicami aby pocwiczyc , podpytac co i jak. Zawzze sie wspieramy i pilnujemy aby nie uprawiala mlodzierz tego sportu bez odpkwiednich ochraniaczy i bez odpowiedniego sprzetu. Ludzie mlodzi i starsi wymieniaja zie tam swoimi doswiadczeniami i wspieraja innych. Niejednokrotnie postronne osoby ida tam na spacer i obserwuja nasze zmagania. I sa zadowoleni ze mamy jakies zainteresowania. Wygnano nas juz nawet z WPKIW w ktorym wybudowano trase 4X i kilka dropow. Lasek z dropami zaorali a 4X zarasta krzakami bo park nie mial ochoty nikomu pomoc. Nie skazujcie mlodych na siedzenie pod blokiem i stosowanie dopalaczy. Ja aby tam posmigac dojezdrzam 10km na zjazdowce w pelnym rynsztunku tylko po to aby oderwac sie od tego calego miejskiego zgielku i monotoni. Czy naprawde mamy smigac po centrum miasta po roznego rodzaju skwerkach? Nasza dzialalnosc w tym rezerwanie nie jest szkodliwa, i zawsze jest posprzatane.
Całe dzieciństwo spędziłem w tych lasach, na torze też zaliczyłem kiedyś glebę. Jako dzieciaki zawsze szukaliśmy takich miejsc. Zasłaniając się płoszeniem zwierzyny, urzędnicy, stróże prawa i nadleśnictwo, sami się kompromitują. 15 lat tor nikomu nie przeszkadzał. Nie chce zagłębiać się w temacie czy ma to związek z naciskami politycznych ugrupowań, czy zwolenników partii rządzącej. Ale mam wrażenie ze od momentu objęcia władzy przez PISS, urzędnicy robią wszystko by dzisiejsza młodzież o niższym statusie materialnym i nie tylko nie mogła znaleźć sobie zajawki tylko szwędała się po ulicach miasta z piwem w ręce i rozładowywała swoją energię i nieopanowana burzę hormonów, w sposób dużo bardziej niebezpieczny!
Dlatego że ustułowanie tego toru jest w bardzo dobrym miejscu po byłym torze saneczkowym,młodzież ma gdzie trenowac a po drugie mieszkam w Murckach i mi to nie przeszkadza. Najlepiej zniszczyć to co młodzi sobie zbudowali bez niczyjej pomocy.U nas zawsze sie szuka dziury w całym. :) Dajcie znać jak byście chcieli jakiegoś innego poparcia jestem z całym sercem za Wami.
| This discussion has been closed. |