Budowa Cmentarza dla Zwierząt na terenie Krakowa
Skontaktuj się z autorem petycji
Gość#177 May 12, 2015, 21:15
jest to bardzo potrzebne jak w cywilizowanych krajach
Gość#178 May 12, 2015, 22:03
Po pierwsze dlatego, że kocham zwierzęta! Po drugie dlatego, że pierwszy mój pies jest w niebie(spalony), drugi w ogródku(pochowany). Po trzecie dlatego, że gdybym tylko dostała możliwość utworzenia takiego cmentarza na mojej działce, natychmiast bym przystąpiła do realizacji dawno już obmyślanego przeze mnie projektu. Niestety nasz szanowny perydent - Majchrowski na mojej działce, bez pytania mnie o zgodę utworzył pierwszy w Polsce park kulturowy. Co to znaczy? przyznam szczerze, nie wiem. Może jestem nie kumata, ale to idiotyzm tworzyć tego typu monstra rzekomo kulturowe, które nawet z samą nazwą nie mają nic wspólnego. Nie mówiąc już o zbawiennym wpływie walorów miejsca na zdrowie miasta i jego mieszkańców. Dla naszych ukochanych zwierząt byłoby to idealne miejsce spoczynku - Sikornik na Woli Justowskiej. Ale zarówno władze miasta, okoliczni mieszkańcy, zieloni, Komitet Obrony Sikornika i inne bardzo ważne gremia wiedzą lepiej co jest dobre i dla kogo. Niestety niektórzy właściciele w ich mniemaniu są zbyt głupi, by dysponować swoim majątkiem i stworzyć coś, co byłoby pożyteczne dla wszystkich, dla zwierząt przede wszystkim.
Gość#179 May 12, 2015, 22:26
Cmentarz dla zwierzat jest jak najbardziej potrzebny.
Gość#180 May 12, 2015, 22:59
Bardzo dobry pomysl jestem za, nasi przyjaciele zasluguja na to zeby byc godnie pochowanym:)
Gość#181 May 13, 2015, 01:37
Przez całe życie.zawsze miałam jakiegoś psiaka, zawsze były chowane "na dziko", serducho bolało, teraz też.mam kochanego sznaucerka mini, ma już. 9 lat i kiedy odejdzie.za tęczowy.most chciałabym . móc go pożegnać i zostawić tam gdzie będzie spokój.i opiekę....
Gość#182 May 13, 2015, 04:59
Sama mam zwierzaki i nie wyobrażam sobie by pozwolić je traktować jako istotny gorszego gatunku niż ludzi,bo od kiedy my ludzie mamy prawi wartościować życie żywych istot? Tylko dlatego że sà słabsze,zależne od nas i nie mówià po ludzku? Napewno nie! Cmenatarz dla zwierzàt istnieje w wielu miejscach w Europie i nie tylko,dlaczego wièc tyle czasu zajmuje utworzrnie takiego miejsca w Krakowie???
Gość#183 May 13, 2015, 05:08
Re: Dziwne
Wegetetariani i nei rozumie? To powiem Ci że żaden z Ciebie wegetarianin! Ja jestem weganka bo kocham zwierzęta i dlatego chce by cmentarz istniał skoro w takim rybniku może. Ludzie jedzàcy mièso majà wiècej empatii niż ty wièc to że nazywasz siebie wegetarianinem jest hipokryzjà i krzywdzi prawdziwych wegan I wegetarianin
Olga#184 May 13, 2015, 07:39
Super inicjatywa! Mam nadzieję, że się uda...
Gość#185 May 13, 2015, 07:57
BO KAŻDA ISTOTA MA PRAWO DO GODNEGO POCHÓWKU
Gość#186 May 13, 2015, 08:41
Chce godnego miejsca dla naszych przyjaciol jakim jest cmentarz dla zwierzat.
Gość#187 May 13, 2015, 08:52
Psy dla ludzi kochających zwierzęta są członkami rodziny, dlatego trudno jest pogodzić się z tym , że ich pupile zostaną spalone jak śmieci. Cmentarz pozwoli na możliwość odwiedzenia miejsca pochówku i zadumy nad życiem
Gość#188 May 13, 2015, 09:08
Podpisałam petycję bo moje zwierzęta /mam psa i koty/ są dla mnie bardzo ważne i traktuje je jak członków mojej rodziny.Niestety zwierzęta żyją krócej od człowieka i po śmierci należy je pochować z całym szacunkiem a nie dawać do utylizacji.
Gość#189 May 13, 2015, 09:18
Uważam,że pies to też stworzenie,które jak człowiek zasługuje na godne miejsce pochówku.Zbyt rzadko doceniamy wartość tej bezinteresownej przyjaźni.
Gość#190 May 13, 2015, 09:19
W Łodzi mamy taki cmentarz od 17 lat;))) Przynajmniej wiemy, że nasze zwierzęta są pochowane, a nie wywiezione do lasu przez jakąś firmą, która wzięła pieniądze za utylizację, nie małe pieniądze, i wywiozła kilkadziesiąt psów do lasu!!! Historia prawdziwa sprzed 2-3 lat .Wszystkie psy miały wycięte czipy!!!
Gość#191 May 13, 2015, 10:59
Nasze zwierzęta to członkowie naszych rodzin, a nie żadne odpady komunalne. Jak można wieloletniego przyjaciela utylizować jak śmieci??
Żadne zwierzę nawet pośmiertnie nie zasługuje na taki los.
Żadne zwierzę nawet pośmiertnie nie zasługuje na taki los.
Gość#192 May 13, 2015, 12:21
W naszym kraju jest bardzo niski poziom wiedzy Władz wszelkich, w kwestii potrzeb tysięcy Właścicieli Zwierząt. To co jest od dawna normalne w krajach zachodnich u nas niemal graniczy z tabu. Dlatego im więcej głosów tym lepiej.
Gość#193 May 13, 2015, 13:24
To skandal, że do tej pory nie ma takiego miejsca !!!!!!!!!!!
Gość#194 May 13, 2015, 15:23
ponieważ zwierzęta w tym mieście są tak samo członkami rodzin a niema gdzie ich godnie pochować gdy odejdą za tęczowy most
Gość#195 May 13, 2015, 15:41
Pod Warszawą istnieje takie piękne zwierzakowe miejsce http://www.psi-los.com/ gdzie 2 lata temu pochowany został mój 16 letni przyjaciel, członek rodziny, mój Kacpercio <3 .. To dla mnie niezwykle ważne miejsce - Popieram wszelkie takie miejsca dla "naszych braci mniejszych" !
Gość#196 May 13, 2015, 16:01
To nie jest fanaberia, to zwykły wymóg czasu.
Gość#197 May 13, 2015, 16:09
Jest to wyraz naszego szacunku dla wszystkich, nie tylko psów i kotów, zwierząt i skromne zadośćuczynienie za ogrom zła, jakie na co dzień wyrządza im człowiek.
Gość#198 May 13, 2015, 16:16
Re: pfff
Ja wspieram domy dziecka i kupuje ubrania+szlachetne paczki,mam psa,który który jest członkiem rodziny i jestem za godnym pochówkiem mojej suni.
Gość#199 May 13, 2015, 16:35
Witam,jestem za,,,,,dlatego podpisuje,ale przydaloby sie rowniez to samo w Wawie.Prawda jest,ze tych naszych zwierzakow pozniej nie ma gdzie pochowac jak przyjdzie ich czas i sie motamy na wszystkie strony,bo nikt kto ma przez tyle lat chowal zwierzaka i byl z nim nie umie sie go pozbyc od tak,,,,Juz dawno i wszedzie w wiekszych aglomeracjach powinny byc stworzone takie miejsca.
Gość#200 May 13, 2015, 19:11
Skandalem jest, że do tej pory takiego miejsca raków nie ma !
| This discussion has been closed. |
ZA!
Jestem za. Dla osób posiadających zwierzaka staje się on członkiem rodziny. Nie tylko po to jest potrzebne miejsce ostatecznego spoczynku dla zwierząt. Znam osoby, które z racji niemożliwości posiadania dzieci całą swoją uwagę i miłość przelewają właśnie na zwierzęta i traktują jak swoje dzieci - wkońcu poniekąd zwierzaki są naszymi przybranymi dzieciakami :)