Harcerze ratują MDK nr 2
Skontaktuj się z autorem petycji
Czuwaj!
Co jest ważniejsze stadion czy coś co daje młodzieży radość, mogą tam odpocząć, zapoznać się, mogą tam działać, zostać kimś? Harcerze działają. Pomagają miastu i ludziom, ale nie tylko im chcą odebrać MDK, ale i innym. Nie chce zrozumieć tak chorej polityki. Ratujmy MDK :)
Życzę powodzenia! ;)
Dalsze działania...
W dniu 17 grudnia kilka grup związanych z walką o MDK oraz KULTURĘ w Poznaniu zamierzają zorganizować przemarsz przez miasto.
Jak będą znane bliższe szczegóły to pozostawię tutaj oraz na www.staremiasto.zhp.wlkp.pl
Likwidacja MDK nr2 jest bzdurą decyzją,to tylko ludzie bezmyślni mogą tak decydować.Co ma robić młodzież popołudniami i czasem wolnym, iść na ulicę,do pabu na piwo a może wałęsać się po ulicach no bo po co organizować im czas wolny.Wtedy będziemy mieć więcej młodzieży "grzecznej" w czasie gdy rodzice zapewniają im podstawowe warunki życia.Nie wszystkich stać na luksus,a praca ludzi mających haryzmę się nie liczy.Dobro dziecka też się nie liczy,najlepiej niech wychowuje ich ulica-tylko dlaczego? Zostawcie MDK w spokoju dla dobra młodych ludzi.
Jestem poznańskim instruktorem i wiem, że Piast tam działa, ma tam siedzibe i z pewnością żywo włącza się w działalność MDK2. Jednakże samą petycję odebrałem z lekkim niesmakiem.
Natomiast rzecz jasna likwidacja MDK to bezsens i z pewnością się podpisze.
Liczę także na waszą pomoc .
http://www.petycjeonline.com/skatepark_w_zelowie
Mam nadzieję że się uda :)
Czuwaj!
| This discussion has been closed. |