NIE dla likwidacji Instytutu Sztuki WYSPA
Skontaktuj się z autorem petycji
Dokumentowałem powstawanie ISW od pierwszego dnia w tym budynku. Od zalanych po kolana piwnic po przeciekające dachy.
Przez lata założyciele fundacji dźwigali na swoich barkach trudy remontów , zabezpieczenia budynku aż po tworzenie w tym miejscu wystaw. W większości przypadków płacąc swoimi własnymi pieniędzmi i pracując wolontaryjnie. Dziesiątki osób przez lata ( nieodpłatnie ) pomagało także w odnowieniu tego budynku. Stół w biurze , oczyszczenie i szklenie dwóch skrzydeł w głównej sali , czyszczenie ścian na klatce schodowej , drzwi od łazienki na piętrze oraz montaż mydelniczki - to moja praca i mojego kolegi Rafała. Podpisuję się pod petycją i nie zgadzam się na takie traktowanie Grzegorza Klamana przez władze Gdańska
Marek Frankowski
Jakaś nowa moda
To chyba jakaś nowa moda na likwidowanie wszystkiego. Kto ma w tym interes, by Instytut Sztuki WYSPA przestał istnieć? W czyje ręce trafi budynek po ISW? Czy wszystko w tym kraju trzeba komercjalizować, prywatyzować i oddawać w ręce deweloperów? Czy nie można zostawić ludziom miejsc wypracowanych latami przez ludzi?
Re:
To nie rządy PISu wyrzuciły Wyspę, tylko Prezydent Gdańska rządzonego przez PO.
Podpisałam, bo zabieranie siedziby zasłużonej instytucji jest według mnie moralnie nieuczciwe. Prezydent i Rada wykorzystuja swoja pozycję dla umocnienia swego monopolu na wszystko. Nie prowadzi to do polepszenia jakosci życia gdańszczan.Brakuje ośrodków kulturalnych niezależnych od władz Miasta.
Love
Art
!
Re:
Prezydent Gdańska jest z PO to jego zgoda ale pomysł stworzenia w budynku Wyspy zarodka muzeum należy do byłej szefowej Wyspy. Byłej szefowej a obecnej dyrektor nowo powstającego muzeum.
Re: Re:
Aneta Szyłak nie jest żadnym dyrektorem "nowo powstającego muzeum" i nie ma nic wspólnego z obecną władzą rządową (partia PIS). Wyrzucenie Fundacji Wyspa Progress z budynku, nie ma nic wspólnego z polityką. Jeśli ktoś pisze co innego, to zmaczy że manipuluje. Fakty są jednoznaczne.
| This discussion has been closed. |
This comment has been removed by the person who wrote it.