NIE dla przeniesienia ZSZ9 w Gdańsku!
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji NIE dla przeniesienia ZSZ9 w Gdańsku!
|
Gość |
#12015-01-23 15:53Jestem uczennica szkoły ZSZ nr 9. Nie chcemy stracić szkoły która sami wybraliśmy.! |
|
| |
|
Gość |
#2 Re:2015-01-23 16:01 |
|
| |
|
Gość |
#32015-01-23 16:02Niepozowlimy na to |
|
| |
|
Gość |
#42015-01-23 16:13Jestem uczniennica tej szkoły i nie poszłam tam po to by ją przenoszono i bym musiała jedzic po różnych miastach by ta zdawać egzaminy zawodowe. Zsz nie dość ze jest większe, ma też lepsze wyposażenie. Za dużo + jest by ją przenosić. Mieszkam w internacie, nie każdych stać na mieszkanie. |
|
| |
|
Gość |
#5 #52015-01-23 16:42Najlepsza szkoła fryzjerska w Polsce, jedyne na Pomorzu technikum odzieżowe, nowe pracownie, cudowni nauczyciele! Nie damy przenieść tak dobrej placówki |
|
| |
|
Gość |
#62015-01-23 16:51Pamiętajcie o potwierdzeniu podpisania petycji na podanym przez siebie @ !!!! |
|
| |
|
Gość |
#72015-01-23 17:22Miasto nie liczy się z uczniami! Dba tylko i wyłącznie o swoje interesy! Jeśli my nie będziemy walczyć o naszą szkołę, to kto? |
|
| |
|
Gość |
#82015-01-23 17:23Jestem uczennicą zsz9, ta szkola daje mnie i innym uczniom uczenie sie zawodu który wybralismy, szkola wyposazona jest w pracownie, które chca nam odebrać, ponadto w szkole odbywaja sie egzaminy po co jezdzic po innych miastach skoro wszystko tu mamy! nie odbierajcie nam przyszłości teraz ! to po czesci nasz drugi dom i nie oddamy go napewno! |
|
| |
|
Gość |
#92015-01-23 18:09To jest jakis skandal! Do tego GRUBYMI NICMI szyty! Pytanie kto na tym chce zarobic?!! Szkola musi pozostac tam, gdzie jest i kropka. |
|
| |
|
Gość |
#10 PRZENIESIENIE BIS2015-01-23 18:53Byłam uczennicą za dawnej Pani Dyrektor; wyciagnęła na światło dzienne dawne uklady i intreresy prywatne za nasze pieniądze, a oni kładli łapę na naszą szkołę publiczną; teraz słyszę od obecnych uczniów o kolejnej próbie przejęcia szkoły; poczytałam internet i widzę ten sam cel: roszady w szkołach i to pod przykrywką polepszenia edukacji i niepełnosprawnych; NIE DAJCIE SIĘ TO JEDNA WIELKA FIKCJA!!! |
|
| |
|
Gość |
#112015-01-23 20:02/nie wyobrażam sobie jeździć z Chwaszczyna nie wiadomo gdzie.. już i tak przymorze to kawał drogi a nie stać mnie na internat .. |
|
| |
|
Gość |
#122015-01-23 20:13Reforma szkolnictwa w gminie Gdańsk od wielu lat powoduje systematyczny spadek efektywności nauczania a oszczędności finansowe stały się sprawą priorytetową. |
|
| |
|
Gość |
#13 % 132015-01-23 20:59witam też hodziłam kiedyś do tej szkoly rubcie wszystko źeby jej nie stracic dużo można sie nauczyc szacunku wiedzy o społeczeństwó udciwości pomoc od pedagog i psyholok ta szkoła interesuje sie problemami uczniów i zawsze majom hec do pomocy NIE DAJCIE SIE ZBIERAJCIE JAK NAJWIECEJ GŁOSÓW głowa do gury bedzie dobźe |
|
| |
|
gość |
#142015-01-23 21:58Wszystko było zaplanowane wcześniej przez Władze Gdańska a dowiedzeliśmy się na samym końcu przed feriami, abyśmy mieli jak najmniej czasu, żeby walczyć. Jestem uczennicą tej szkoły. Od samego początku wiedziałam, że tu przyjdę a teraz chcą nas zrazić i nam to wszystko odebrać. Szkoła jest liderem w swoim fachu a potraktowano ją jak nic ciekawego.. Przeciwko przeniesieniu szkoły jest wiele argumentów: niektórych nie stać na wynajęcie mieszkania zamiast internatu, koszty biletów (skm, ztm), wyposażenie, atmosfera, atrakcje. Jesteśmy jakby rodziną a teraz chcą nas rozdzielić. |
|
| |
|
Gość |
#15 Re: % 132015-01-23 22:06nie za dużo błędów? |
|
| |
|
Gość |
#162015-01-24 07:32Jestem absolwentka tej szkoły zawsze tam była i nie wyobrażam sobie jej nigdzie indziej |
|
| |
|
Gość |
#172015-01-25 20:08Nie po to wybierałam idealną szkołę, żeby nagle ją przenosili, łączyli i usuwali profil technika usług fryzjerskich, to jakaś kpina! Właśnie teraz miasto pokazuje jak bardzo liczy się z przyszłością jego mieszkańców i jaki wpływ mają na to wszystko pieniądze. Cała ta sytuacja to jeden wielki generator stresów i paniki. Miasto musi się liczyć również z tym, że wielu nauczycieli straci pracę. Nie dam się traktować jak bydło, które nie może samo się obronić, to co się w tym kraju dzieje to od dawna jest jedna wielka paranoja, ale nie sądziłam, że postawią pieniądze nad osiągnięcia tej szkoły i jej uczniów, nie zapominajmy o tym, że te osiągnięcia mogą być świetną promocją tej szkoły! W Gdańsku mamy pełno hoteli, ośrodków i tak dalej, ale czy mamy drugą szkołę z tytułem lidera edukacji zawodowej? Bardzo pozdrawiam wszystkich odpowiedzialnych za to co się teraz dzieje i może to niegrzeczne, ale liczę na to, że szkoły Waszych dzieci również zostaną poprzenoszone lub zamknięte :) |
|
| |
|
Gość |
#182015-01-25 21:13właśnie doczytałam się, że tylko nasze pospolite ruszenie, masowy "krzyk NIEEEEEEEEEEE" może nam pozwolić zatrzymać szkołę jako to jest prawdą a nie "PRYWATYZOWANIE" naszej szkoły; jak wyżej może i szkołę córek naszego wlodarza także zamkną bo się wg nich nie opłaca; bo opłaca się 13-tka, a potem 14-tka; |
|
| |
|
Gość |
#192015-01-27 17:05To wszytsko co się dzieje jest śmiechu warte. Wybrałam tę szkołę ze względu na to, że jest najlepszą szkołą fryzjerską w Polsce. Wiedziałam, że nauczą mnie dobrze zawodu i przygotują do matury. Miałam do wyboru jeszcze inne szkoły bliżej mojego miejsca zamieszkania i choć mój dojazd do szkoły trwa 1,5h, nie żałuję mojego wyboru. Szkoła jest bardzo dobrze wyposażona, niczego nam nie brakuje, a grono pedagogiczne zapewnia nam edukacje na wysokim poziomie, organizowane są konkursy, które rozwijają naszą kreatywność i twórczość. Szkoła, do której chcą nas przenieść nie jest w ogóle przystosowana do nauki naszych zawodów, a tłumaczenie że chcą stworzyć tam szkołę designerską i poszerzyć ofertę jest po prostu nierealne, gdyż tamta szkoła jest dużo mniejsza od ZSZ nr 9. Jesteśmy przyszłością tego narodu i wydaje mi się, że powinniśmy mieć zapewnioną dobrą edukację w odpowiednich warunkach pracy. Czy naprawdę pieniądze są najważniejsze w tym świecie? Nie zdziwiłabym się, jakby naszą publiczną szkołę sprzedali za grube pieniądze prywatnemu przedsiębiorcy. |
|
| |
|
Gość |
#202015-01-28 01:52po wszystkich renowacjach i usprawnieniach chcecie przenieść ZSE? Nigdy nie lubiłem szkół, ale ZSE to coś więcej niż tylko szkoła! |
|
| |
|
Gość |
#212015-01-28 07:01ZSZ 9 to też coś więcej niż szkoła; szkoła należy do Gdańszczan a nie do P. Adamowicza! |
|
| |
|
Gość |
#222015-01-28 11:25Pan szanowny prezydent niech się liczy z tym że to jesgo ostatnia kadencja! Więcej nikt się nie da nabrać... A to co robią w ostatnich dniach uczniowie zasługuje na pochwałę i oklaski Brawo! |
|
| |
|
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
List poparcia dla "Karty praw pacjenta do kontaktu ze zwierzęciem towarzyszącym"
26062 Utworzone: 2025-11-30
Utrzymanie działalności Szp. im.M.Madurowicza
10434 Utworzone: 2025-11-28
Zakończmy łamanie prawa pracy w sieciówkach
903 Utworzone: 2025-12-05
PETYCJA RODZICÓW I SYMPATYKÓW PRZEDSZKOLA w sprawie powierzenia stanowiska Dyrektora obecnej Wicedyrektor przedszkola Arlety Lepczyńskiej
249 Utworzone: 2025-12-06
Powstrzymajmy likwidację klas IV-VIII w Wólce Dobryńskiej i szkoły.
182 Utworzone: 2025-12-07
Petycja w sprawie odbudowy linii kolejowej Gołdap - Węgorzewo - Kętrzyn - Reszel
446 Utworzone: 2025-12-02
Petycja w sprawie niezwłocznego zakończenia współpracy Gminy Sobolew ze schroniskiem „Happy Dog” w Sobolewie oraz cofnięcia zezwolenia na prowadzenie schroniska dla zwierząt
19089 Utworzone: 2025-11-14
Petycja do Prezydenta RP o obniżenie składek ZUS dla mikroprzedsiębiorców oraz zniesienie obowiązku wielokrotnego opłacania składki zdrowotnej od każdego źródła dochodu
3114 Utworzone: 2025-10-23
Petycja w sprawie wsparcia dla lokalu usługowego prowadzonego na rzecz mieszkańców Gminy Kobiór - Pub Dartownia
160 Utworzone: 2025-12-06
Uratujmy Dworzec PKS w Gdańsku!
626 Utworzone: 2025-11-25
Petycja o wycofanie Polski z Konkursu Piosenki Eurowizji
3802 Utworzone: 2025-05-18
Żadna mama nie powinna wracać sama po porodzie.
6250 Utworzone: 2025-11-30
PETYCJA w sprawie odstąpienia od procedowania wariantów A-F dla drogi ekspresowej S7 Kraków-Myślenice
2651 Utworzone: 2025-11-20
LIST OTWARTY ŚRODOWISKA AKADEMICKIEGO w sprawie strategicznego znaczenia TVP Wilno w warunkach wojny informacyjnej
208 Utworzone: 2025-12-03
Protest w sprawie II etapu inwestycji Arche w Mirkowie
1076 Utworzone: 2025-10-26
Petycja o zaprojektowanie linii tramwajowej z Pętli Łostowice–Świętokrzyska do ulicy Starogardzkiej w miejscowości Maćkowy
166 Utworzone: 2025-12-04
Petycja w sprawie odstąpienia od likwidacji Oddziału Chirurgii Ogólnej Okręgowego Szpitala Kolejowego w Katowicach
3252 Utworzone: 2025-11-28
Lista poparcia dla obywatelskiej inicjatywy uchwałodawczej w sprawie zasad i wysokości dotacji dla żłobków, klubów dziecięcych i dziennych opiekunów w Krakowie na 2026 r.
1461 Utworzone: 2025-12-02
Międzynarodowe Stowarzyszenie Polonijne w obronie TVP Polonia
316 Utworzone: 2025-12-04
Petycja w sprawie niedopuszczenia do likwidacji Zespołu Szkół nr 2 im. Grzegorza z Sanoka
513 Utworzone: 2025-12-04