NIE dla przeniesienia ZSZ9 w Gdańsku!
Skontaktuj się z autorem petycji
Re:
Niepozowlimy na to
Najlepsza szkoła fryzjerska w Polsce, jedyne na Pomorzu technikum odzieżowe, nowe pracownie, cudowni nauczyciele! Nie damy przenieść tak dobrej placówki
Pamiętajcie o potwierdzeniu podpisania petycji na podanym przez siebie @ !!!!
Jestem uczennicą zsz9, ta szkola daje mnie i innym uczniom uczenie sie zawodu który wybralismy, szkola wyposazona jest w pracownie, które chca nam odebrać, ponadto w szkole odbywaja sie egzaminy po co jezdzic po innych miastach skoro wszystko tu mamy! nie odbierajcie nam przyszłości teraz ! to po czesci nasz drugi dom i nie oddamy go napewno!
PRZENIESIENIE BIS
Byłam uczennicą za dawnej Pani Dyrektor; wyciagnęła na światło dzienne dawne uklady i intreresy prywatne za nasze pieniądze, a oni kładli łapę na naszą szkołę publiczną; teraz słyszę od obecnych uczniów o kolejnej próbie przejęcia szkoły; poczytałam internet i widzę ten sam cel: roszady w szkołach i to pod przykrywką polepszenia edukacji i niepełnosprawnych; NIE DAJCIE SIĘ TO JEDNA WIELKA FIKCJA!!!
% 13
Wszystko było zaplanowane wcześniej przez Władze Gdańska a dowiedzeliśmy się na samym końcu przed feriami, abyśmy mieli jak najmniej czasu, żeby walczyć. Jestem uczennicą tej szkoły. Od samego początku wiedziałam, że tu przyjdę a teraz chcą nas zrazić i nam to wszystko odebrać. Szkoła jest liderem w swoim fachu a potraktowano ją jak nic ciekawego.. Przeciwko przeniesieniu szkoły jest wiele argumentów: niektórych nie stać na wynajęcie mieszkania zamiast internatu, koszty biletów (skm, ztm), wyposażenie, atmosfera, atrakcje. Jesteśmy jakby rodziną a teraz chcą nas rozdzielić.
właśnie doczytałam się, że tylko nasze pospolite ruszenie, masowy "krzyk NIEEEEEEEEEEE"
może nam pozwolić zatrzymać szkołę jako to jest prawdą a nie "PRYWATYZOWANIE" naszej szkoły;
jak wyżej może i szkołę córek naszego wlodarza także zamkną bo się wg nich nie opłaca;
bo opłaca się 13-tka, a potem 14-tka;
To wszytsko co się dzieje jest śmiechu warte. Wybrałam tę szkołę ze względu na to, że jest najlepszą szkołą fryzjerską w Polsce. Wiedziałam, że nauczą mnie dobrze zawodu i przygotują do matury. Miałam do wyboru jeszcze inne szkoły bliżej mojego miejsca zamieszkania i choć mój dojazd do szkoły trwa 1,5h, nie żałuję mojego wyboru. Szkoła jest bardzo dobrze wyposażona, niczego nam nie brakuje, a grono pedagogiczne zapewnia nam edukacje na wysokim poziomie, organizowane są konkursy, które rozwijają naszą kreatywność i twórczość. Szkoła, do której chcą nas przenieść nie jest w ogóle przystosowana do nauki naszych zawodów, a tłumaczenie że chcą stworzyć tam szkołę designerską i poszerzyć ofertę jest po prostu nierealne, gdyż tamta szkoła jest dużo mniejsza od ZSZ nr 9. Jesteśmy przyszłością tego narodu i wydaje mi się, że powinniśmy mieć zapewnioną dobrą edukację w odpowiednich warunkach pracy. Czy naprawdę pieniądze są najważniejsze w tym świecie? Nie zdziwiłabym się, jakby naszą publiczną szkołę sprzedali za grube pieniądze prywatnemu przedsiębiorcy.
ZSZ 9 to też coś więcej niż szkoła; szkoła należy do Gdańszczan a nie do P. Adamowicza!
Pan szanowny prezydent niech się liczy z tym że to jesgo ostatnia kadencja! Więcej nikt się nie da nabrać... A to co robią w ostatnich dniach uczniowie zasługuje na pochwałę i oklaski Brawo!
| This discussion has been closed. |
Nie chcemy stracić szkoły która sami wybraliśmy.!