nie dla swiatel w krynicznie
Skontaktuj się z autorem petycji
Re: sprawa dla UM Trzebnica
Kolego, ta sprawa nie dotzyczy burmistrza Miasta Gminy Trzebnica tylko Wójta Wisznia Mała ;)
Re: Re:
Ja to bym do ekolgów zgłosił, korek na 3km samochody co 2mm śr, długości 2m daje średnio 250aut na 1km x 3km 750aut stojących i palących 1l benzyny na 1h czyli 0,5l na 30m co daje 0,5 X 750 = 375l benzyny ropy na 1 godz. x 8 godz. (tak srednio) 3000 l paliwa spalanego w 8godzin (3000 x 5,40 = 16200zł dzinnie dla ORLENU!) za światła w Krynicznie! ;)
korek 19.10.2011
Wczoraj, tj. 19/10/2011, ok. godziny 16.00 korek zaczynał się na rondzie (na zjezdzie z A8) i kończył się.... na światłach w Krynicznie. Dalej szło już jak strzała. Sorki, ale te światła naprawdę są źródłem korków na tej trasie. W godzinach popołudniowych, kiedy są już tylko powroty do domu (czyli ruch Wrocław --> Trzebnica) można by yte światła wyłączyć od ręki, bez straty dla nikogo! To można zrobić już! bez żadnego nakładu czasu, pieniędzy itd.
This comment has been removed by the person who wrote it.
lub inaczej rozwiązać ten problem.
Popieram akcję - oby tylko przyniosła skutek.
Grzegorz Wyszyński
kiedy petycja zostanie przekazana do GDDiK oraz prasy ?
jak można zrobić tak, by ok 80 samochodów jadących od strony poznania i z przeciwnej- z wrocławia, czekały w korku, by dwa samochody mogły się 'wbić' na krajową 5 bez sensu
Zbliża się czas na wysłanie petycji!
Uważam, że już czas przekazać ją do GDDKiA.
według mnie lista odbiorców tej petycji będzie następująca:
- GDDKiA o/Wrocław (adresat)
(do wiadomości)
- Gazeta Wrocławska
- Gazeta Wyborcza o/Wrocław
- Polskie Radio Wrocław
Czekam na mądre uwagina temat tego, fo kogo jeszcze należy wysłać naszą petycję, żeby nadać jej odpowiedniego rozgłosu i osiągnąć cel, którym jest poprawa sytuacji na tej drodze.
Re: Zbliża się czas na wysłanie petycji!
#35: autor - Zbliża się czas na wysłanie petycji!
proponuję wysłać do :
1. Pana Marka Łapińskiego - w czasie kampanii wyborczej zabierał głos w sprawie S 5 , nawet jakiś bieg wzdłuż aktualnej 5 z jego udziałem się odbył - na pewno będzie mógł coś w tej sprawie przyśpieszyć , proponuję jako adresata nie tylko do wiadomości
2. Starosta powiatu Trzebnickiego - jako mieszkaniec powiatu uważam, że Pan Starosta powinien dbać o interes mieszkańców , którzy pracują we Wrocławiu - jest ich przecież bardzo dużo
Re: Zbliża się czas na wysłanie petycji!
#35: autor - Zbliża się czas na wysłanie petycji!
może do Pani Sołtys Kryniczna:
Proszę o przekazanie petycji, czas z tym coś zrobić...
Btw zielone światło świeci się tylko 80 sekund...
Gdzie jest ta petycja przyjadę i ją podpiszę tylko niech mi ktoś powie gdzie mogą ją podpisać,
Jak ktoś ma info proszę o maila : [email protected]
Pozdrawiam wszystkich cierpliwych w korku
http://www.petycjeonline.com/nie_dla_swiatel_w_krynicznie
na dole strony
pozdrawiam :)
artykuł prasowy na temat światełw krynicznie
powyżej link do artykułu w Gazecie Wrocławskiej
Liczę także na waszą pomoc .
http://www.petycjeonline.com/skatepark_w_zelowie
czy petycja została przekaza do GDDiK ?
| This discussion has been closed. |
Re:
#20: -
Dziś tj. 19 października cykl świateł wyglądał następująco 40s/30s zielone/czerwone a korek zaczynał się już tradycyjnie od zjazdu na obwonicę śródmiejską (godz. 15:20) i dojazd do świateł w Krynicznie trwał 30 min.