Pistolety nie dla myśliwych
Skontaktuj się z autorem petycji
Uwazam, iz mysliwi i kola mysliwskie mja az nadto przywilejow w panstwie polskim i to wcoraz bardziej kurczacych sie lasach. Dajmy zwierzakom szanse. Strzelby sa az nadto smiercionosne. One jak i luki czy kusze az nadto wystarczaja do prowadzenia lowow. Darz bor.
Druga sprawa - czyż nie otwiera to furtki osobom, które chciałyby posiadać i nosić na co dzień broń krótką w różnych celach? Wystarczy, choćby na papierze, zostać myśliwym, i można mieć broń bez zbędnych testów/egzaminów. Czyż nie tak?
Re:
To akurat mnie nie niepokoi. Bandyci i swiry roznego pokroju - kazdy jesli chce moze dopasc bron i niekoniecznie legalnie. Nie mialbym nic przeciwko ogolnemu uzbrojeniu obywateli.
P.S.
Ja sam nie lubie broni palnej ;)
a po kiego grzyba im krótka broń ???? chcą się z lisami pojedynkować ??? debile - to już przekracza granice.... chcą mieć amerykańskie stosunki, żeby każdy mógł swobodnie do innych strzelać ???
Pozdrawiam
co to za bzdurna MANIPULACJA?!
100k nie przeszkolonych osób? naprawdę?
co to za bzdurna MANIPULACJA?!
poczytaj sobie trochę o tym jak zostać myśliwym, a nie obrażasz ludzi i z góry uznajesz ich za niekompetentnych - http://www.zopzl-opole.pl/jak-zostac-mysliwym/
w naszym "cudownym" państwie nawet jak masz cukrzycę typu 2 lub gorzej widzisz na 1 oko już nie ma opcji na uzyskanie pozwolenia na broń. Próg wejściowy do rozpoczęcia przygody z myślistwem lub strzelectwem sportowym jest olbrzymi. Nr 1 kasa, nr 2 papierologia, nr 3 determinacja, nr 4 absolutne zdrowie
Szczerze to sobie nie wyobrażam polowania bez broni krótkiej jako backup i z tego co patrzyłem to do 2011 myśliwi mieli możliwość uzyskania pozwolenia na broń krótką
| This discussion has been closed. |