tramwaj ogrody morasko
Skontaktuj się z autorem petycji
This comment has been removed by the author of the petition.
Reason for the removal: wulgaryzmy, post obra?a innych
Re: SKANDAL
Co niby ułatwi mieszkańcom Poznania jak chcecie zabrać 15 ze starej trasy?? Jakie to niby ułatwienie dla mieszkańców Junikowa i Grunwaldu?? Bo nie chce Wam się przejść kawałka na drugi przystanek?? Sama jestem studentką, ale Wam to ewidentnie się w d***ch przewraca. Ja żeby dojechać na uczelnię muszę się przesiadać. Robię problem? Nie, więc Wy też nie róbcie. I lepiej uczcie się do sesji.
Re:
+1, zgadzam się w tym w 100%! mieszkam przy Rondzie Jana Nowaka-Jeziorańskiego i nie wyobrażam sobie funkcjonowania po remoncie bez 15tki, ale też jestem studentką i wiem, jak ważne jest sprawne i szybkie przemieszczanie się między kampusami - dodatkowa linia jest idealnym rozwiazaniem!
kr
Reason for the removal: post obra?a innych
Re:
Re:
Jak to dojechać? z pzesiadką albo autobusem bezpośrednio. Czy to aż takie trudne?
tramwaj powinen jechac ta trasa jak teraz, czyli obok jowity, jako osoba kursujaca ta linia czesto widze osoby niepelnosprawne z jowity wsiadajace do tego tramwaju, to przeciez kolejny wazny punkt uam na mapie poznania
a btw ciagle nie rozumiem o co chodzi miastu poznan z redukcja tramwajow w weekendny; duzo studentow studiow niestacjonarnych i studiow podyplomowych ktorzy zostawiaja duzo pieniedzy w kieszeni miasta ma klopoty z komunikacja miejska, teraz wiekszosc ludzi pracuje przynajmniej w soboty oczywiscie poza urzednikami magistratu :) warto to przemyslec bo ludzie biora samochody i np. korkuja parkingi w wekendy wlasnie ze wzgledu na liczbe polaczen weekendowych
dziekuje organizatorom tej petycji i wierze ze dotrze ona do wladz mpk ztm i um i zostanie poparta takze instytucjonalnie
posty zawierające wulgaryzmy
Re:
Proponowałbym nie przsadzać z tymi przesiadkami - po kilkanaście razy? gdzie, którędy? Bez przesady. Sam studiuję i dojeżdżam z Ogrodów na Morasko i w żaden sposób 15 nie nazwałbym wybawieniem. Jeśli już rzuca się argument pośpiechu to w tym wypadku przejazd linia 15 bedzie i tak jednym z kilku możliwych a nie tym głównym. Ile razy się śpiesząć przecież nie zwracam uwagi nawet jakim tramwajem jade z Sobieskiego - wysiadam na Teatralce i jade 17/18 albo na Kaponierze i dalej 2. Nigdy specjalnie nie czekałem na 15 tylko po to, aby swobodnie dojechać na Ogrody. Jeśli komuś się naprawdę śpieszy i zależy, to wybiera opcje przesiadkowa tak aby w wiekszosci przypadkow "dogonic" 15, a nie komfortowo i snobistycznie jechac jednym tramwajem. Ponadto jak ktos juz wskazal jest chocby jeszcze 93, 91 - trzeba być mobilnym. Reasumując nowa linia nie jest dobrem koniecznym - jeśli by była to ok, ale z uwagi np. na obciążenie trasy nowym tramwajem czy utworzenie prawoskrętu na Teatralce odrzucałbym to rozwiązanie.
| This discussion has been closed. |