PETYCJA DO PREZYDENTA I RADY MIASTA ST. WARSZAWY z żądaniem obniżenia drastycznych podwyżek cen na wywóz śmieci i sposobu naliczania opłat, które mają wejść w życie od marca 2020 r.

Sławek

/ #9 Re:

2020-05-13 12:02

#7: Robert -  

od metrażu??? i ja sam mam płacić tyle, co 4 osobowe rodziny mieszkające w tym samym pionie??? w zasadzie niczym to nie zmienia obecnie stosowanej stawki - płacę sam tyle co inni mieszkając w czwórke.

już mi zrobiono w tym roku jedną "przysługę" z rozliczeniem od metrażu - meszkam na parterze, z windy ledwo co korzystam, a płacę za nią od stycznia dokładnie tyle samo, co np 4 osobowa rodzina z 8-10 piętra, która tą windą pokonuje w górę i w dół w skali miesiąca kilka kilometrów więcej ode mnie!!! 

nowa stawka za windę - 435% poprzedniej; nowa stawka za śmieci - 650% poprzedniej, tak się gospodaruje czynszami mieszkańców Warszawy!!!

i na logikę - mieszkanie windą nie jeździ i śmieci nie tworzy, woda śmieci nie produkuje... jedyne uczciwe rozwiązanie to opłata za KILOGRAM śmieci!!! i nie wiem czemu tak ciężko na to wpaść! :/

Płatne ogłoszenie

petycja zostanie rozreklamowana wśród 3000 os.

Dowiedz się więcej...