Krzysztof Obrębski Dyrektorem Szkoły Podstawowej nr 396

Panie Krzysztofie Obrębski, w związku z trwającym konkursem na stanowisko Dyrektora Szkoły Podstawowej nr 396 przy ul. Anny German 5, w imieniu rodziców niżej podpisanych, chcielibyśmy zachęcić Pana do wzięcia udziału w tym konkursie. Szkoła działa od 2 semestru roku szkolnego 2021/2022, mamy obecie 2024 i rotację na stanowisku dyrektora dosłownie co rok szkolny. Obecnie szkoła zmaga sie z ogromną absencją i rotacją nauczycieli, osób wspomagających, brakami kadrowymi w takich dziedzinach jak chociażby pielęgniarka, pedagog specjalny i terapeuta, co odbija się na edukacji i bezpieczeństwie dzieci. W życiu dzieci czas spędzony w szkole powinien kojarzyć się z zapewnieniem wysokiego poziomu edukacji ale również i dbania o ich relacje, bezpieczeństwo, rozwój emocjonalny. My rodzice czujemy, że ten ważny czas dzieci rozmywa się, dosłownie przelatuje przez ręce, nie mamy wsparcia od kadry zarządzającej, która jest w ciągłej rotacji. System zarządzania panujący w szkole nie jest ustawiony tak, by każdy uczestnik mógł poczuć, że tworzymy jedną wspólną całość, że idzie za tym misja dbania o rozwój naszych dzieci ale i spełnienienie obowiązku nas samych jako rodziców. Zauważamy i doceniamy odnalezienie się Pana w roli Wicedyrektora w Zespole Szkół nr 31 na Żoliborzu, jednak my Pana widzimy w naszej szkole. Pana dotychczasowa działalność jako pedagoga przedstawia się, jako osoby która widzi więcej, ma odwagę wyrazić swoje zdanie przy jednoczesnym scalaniu wszystkich uczestników w jeden pracujący organizm na rzecz zmiany instytucji szkoły na lepsze.

Rodzice Szkoły Podstawowej nr 396 w Warszawie    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Rodzice Szkoły Podstawowej nr 396 w Warszawie do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.