NIE! DLA PŁATNYCH LUB NIEOŚWIETLONYCH ORLIKÓW DLA DZIECI W TORUNIU!

Szanowni państwo,

W naszym pięknym Toruniu za chwilę będziemy mieli wprowadzone OPŁATY ZA KORZYSTANIE z boisk tzw. orlików. Ptaszki cwierkaja że będzie to 90zl (!) za godzinę rezerwacji boisk, które przecież zbudowane były za pieniądze z naszych podatków. Boisk, które miały służyć i w dużym stopniu służą poprawie kultury fizycznej najmłodszych. Alternatywą dla wprowadzenia opłat jest całkowity zakaz włączania oświetlenia na obiektach. Polska już dziś jest jednym z najszybciej tyjacych narodów. Co będzie jak dzieciaczkom zabierze się możliwość uczestnictwa w treningach? W Toruniu piłkę nożną trenuje cała armia dzieci, młodzieży, dorosłych. Nasz głos, GŁOS SPRZECIWU, powinien zostać usłyszany. Ten absurdalny pomysł zarabiania na dzieciach drobnych (w kontekście fortun które płyną między palcami w innych miejscach) powinien trafić do kosza zanim będzie za późno, a dzieciaki zamiast trafić na boisko, kolejny raz sięgną po ekrany, puszki z energetykami, dopalacze, inne używki.

- pasjonat sportu, przyjaciel dzieci

torun.miastosportu    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam torun.miastosportu do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.