Nie dla zamknięciu gazety ''Film''

Zarząd Point Media Group postanowił zamknąć wydawany od 1946r. miesięcznik ''Film'' ze względu na nierentowność. Co za tym idzie od jesieni zeszłego roku redaktorem naczelnym jest pan Tomasz Raczek i to dzięki niemu sprzedaż pisma została zwiększona o 10%, budowa gazety została zmnieniona na lepsze oraz do gazety zatrudniono znakomitych krytyków filmowych min pana Bartosza Żurawieckiego, ale to jest zbyt mało.

Gazeta ''Film'' początkowo był wydawany jako dwumiesięcznik, a po kilku latach jako tygodnik, a od września 1993r. jako miesięcznik. To właśnie w ''Filmie'' pisali znakomici krytycy filmowi tacy jak Jerzy Toeplitz, Andrzej Kołodyński czy Oskar Sobacki. W ''Filmie'' najpopularniejsze są także min kolumna ''9 gniewnych ludzi'' a także znakomite recenzje i wywiady z twórcami kina.

Zwracamy się z prośbą o danie miesięcznikowi ''Film'' o szansie rozwoju czasopisma o co najmiej rok oraz zmianę decyzji w sprawie zamknięcia miesięcznika.