Petycja ws utworzenia parku na na działkach nieopodal Galerii Bronowice

20231004_091347_0000.pngJako mieszkańcy Krakowa chcemy zwrócić się do Władz Miasta  z wnioskiem o spojrzenie na lokalne problemy Bronowic Wielkich. Są one częścią Krakowa, niemalże całkowicie pozbawioną terenów rekreacyjnych, z których mogliby korzystać mieszkańcy. Ze łzami w oczach spoglądamy na place zabaw i parki tworzone w innych rejonach Krakowa, podczas, gdy nasz, jest wiecznie spychany na dalszy plan i w efekcie stale zapomniany. Mamy dość betonu, którym w ostatnim czasie zostaliśmy zalani od każdej strony. Nasza okolica, która jeszcze nie tak dawno pokryta była bujną roślinnością zaczyna straszyć murami, które widzimy już na każdej z naszych ulic. Chcielibyśmy wezwać Miasto Kraków do podjęcia działań mających na celu poprawę naszej sytuacji. Nasze dzieci nie mają gdzie się bawić, nasi seniorzy, nie mają miejsca, w którym mogliby wypocząć. Potrzebujemy zieleni, potrzebujemy miejsca do spacerowania, potrzebujemy parku. Bronowice Wielkie w ostatnim czasie stały się istnym rajem dla deweloperów. Nie jesteśmy w stanie zliczyć ilości osiedli, tych które już powstały, tych, które są w trakcie budowy, tych, które są w trakcie projektu. Efektem tego jest coraz mniej zieleni na rzecz nowo powstałych bloków, a tym samym coraz więcej nowoprzybyłych mieszkańców, których także dotyczy problem braku przestrzeni na świeżym powietrzu. Mamy nadzieję, że Miasto pochyli się nad naszym rejonem i dojdzie do wniosku, że park w tej okolicy jest niezbędny. O tym, jak ważne jest dla nas to przedsięwzięcie proszę abyście poświadczyli podpisaną petycją.

Podpisując, upoważniam Ewelina Dziwak do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.