Prosba do Rzadu Polskiego o Powrot Taty i Synka Kubusia do Polski przetrzymywanych nielegalnie przez Rzad Angielski!. Oraz...

IMG_20180615_090059.jpgLink do profilu na Facebooku:

Witam

Przedstawiam Panstwu Petycje z moja osobista prosba skierowana Przez Instytucje Ambada Rzeczpoospolitej Polskiej w Londynie do Polskiego Rzadu, ktory jest wymieniony w ponizszym tekscie do wypelnienia obowiazku obrony mojej, oraz mojego syna, przed wszelkim atakiem na nasze zaycie, lacznie z przetrzymywaniem w brew naszej woli.

Moj Synek Jakub i Ja jego tata chcemy wrocic do Polski poniewaz uwieziono nas w Anglii i obecnie dokonuje sie roznego rodzaju, sposobu znecania sie nad nami. Jestesmy w tragicznej sytuacji. Z powodu braku jakich kolwiek dzilan ze strony Panstwa Polskiego w niesieniu pomocy, dnia 12.10.2018 wystosowalem list otwarty do Polskiego Rzadu, oraz petycje do Panstwa o poparcie, ktore pozwolilo, by nam bezpiecznie wrocic do kraju, do domu.

Prosze Panstwa o przeczytanie listu i wsparcie nas podpisujac petycje.

Byc moze uratuja Panstwo nie tylko Dwa Zycia, ale przyczynia sie do zmiany przepisu i tym samym przyczynia sie do ratunku tysiecy istnien.

Prosze o Podpisy i informowanie innych gdyz, dla Panstwa to 1 minuta z zycia, a dla nas cale zycie!

Dziekuje z calego serca w moim inmieniu i Mojego Synka Jakuba!

Pawel Jankowski

42 Northmead Rd.

SL2 1TR Slough Berkshire, GB

12.10.18

Do Pani Anna Perumal, Ambasada Rzeczpospolitej Polskiej w Londynie

Witam.

Pisze do pani list nawiazujacy do mojej sprawy w walce o Jakuba Jankowskiego, oraz jak najszybszego powrotu nas do kraju maciezystego, czyli Polski.

Z Zwiazku z zagrozeniem jakie nasila sie w stosunku do nas ze strony Social Service o odebranie mi syna nie wykazujac przy tym zadnych przeslane co do sprawowania opieki nad nim i przy grozbach adresowanych bezposrednio do mnie podczas spotkania w West Gate School, dnia 09.10.18, organizowanego przez Independent Review Officer, jestem zobowiazany prosic o natychmiastowa ochrone prawna dla nas jako Polska Rodzina oraz do zabrania nas do Polski w trybie natychmiastowym do mojego rodzinnego domu. Poniewaz jestesmy Obywatelami Polskimi i urodzilismy sie w Polsce mamy pelne prawo wymagac od Polskiego Rzadu reakcji na niewlasciwe zachowanie sie tutejszych istytucji, oraz prawo do uzyskania wszelkiej ochrony prawnej jak i fizycznej, a w tym wypadku wywiezienia nas do Polski. Dalsze przeciaganie tej kwestji pogarsza nasza sytuacje, ktora jest juz tragiczna i niesie za soba powazne konsekwencje. Brak checi w Pomocy w rozwiazaniu naszej sytuacji ze strony nie tylko Ambasady Rzeczpospolitej Polskiej, ale rowniez ze strony innych instytucji jej podlegajacych badz bedacych nad nia, nie moze byc tlumaczony brakiem mozliwosci prawnych na terenie innego kraju, w momencie kiedy o taka pomoc zwraca sie Polski Obywatel. Szczegolnie gdy sprawa jest niebezpieczna dla danego obywatela i zagraza jego zyciu i zdrowiu.

Na dzien dzisiejszy zagrozenie odebrania mi dziecka bez podania przyczyny co mialo miejsce na spotkaniu wyzej opisanym jest w 100% realne gdyz dzialania Social Service podczas mojej ponad osmioletniej walki o opieke nad Nim byly i sa:

1.Dyskryminwanie mnie jako ojca tak i rodzica,

2.Rozdzielanie mnie od synka co udokumentuje rowniez to w ponizszym liscie z dnia 08.10.18 ze szkol,

3.Trzymanie bez pomocy finansowej i mozliwosci prawnej, przez ktora tom pomoc moglbym otrzymac (glodzenie od dnia 21.07.18 co udokumentowalem wczesniej)(ogolny brak srodkow do zycia typu: prad, woda, srodki komunikacji miejskiej, srodki kontaktu,srodki na ubrania, oplaty za mieszkanie i utrzymanie jego, oraz srodki opieki niezbedne do rehabilitacji Synka:

-Dojazdu do lekarzy i psychologow,

-dojazdu i oplat spotkan dzieci Autystycznych i ze specjalnymi potrzebami

-srodki do leczenia traumy po 8latach znecania sie i zaniedban przez osoby opisane we wczesniejszych raportach,

-inne srodki, ktore tworza podstawe do zycia w rodzinie.

4. Trzymanie i powodowanie posrednie i bezposrednie zagrozenie zycia

5. Dzialanie psychiczne i wywieranie przesji

Wszystkie wyzej opisane dzielania lacznie ze wczesniejszymi, gdzie podawalem oprocz znecania sie i zaniedban ze strony SocialService i innych instytucji, szantazowanie nas,przetrzymywanie w brew wlasnej woli (jak to ma miejsce rowniez teraz), glodzenie, ponizanie, ma na celu odebranie naszej godnosci, a nastepnie mojego synka.

Zwracajac sie do Ambasady o Pomoc sadzilem, iz jej dzialania uwolnia nas od tego koszmaru. I nadal nie trace nadzieji ze tak sie stanie.

Pytam wiec Ambasade Rzeczpospolitej Polskiej w Londynie,

Pytam Polskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych,

Pytam Pana Ministra Michala Wojcika,

Pytam Pana Ministra Zbigniewa Ziobro,

Pytam Pana Patryka Jakiego,

Pytam Pana Andrzeja Dude, Prezydenta Panstwa Polskiego,

Pytam Rzecznika Praw dziecka,

Pytam Ordo Iuris (jako iz uczestniczy nieaktywnie ale jednak w tej sprawie),

A pytanie brzmi:

Czy Instytucje lub osoby, ktore powyzej zostaly wymienione, oraz te, ktore na tym etapie nie zostaly opisane, pomoga Nam i zabiora nas do Polski, oraz zapewnia ochrone prawna i fizyczna przed nastepstwami tej decyzji, a ktora przyczyni sie do stwozenia nowych, przyjaznych i zupelnie normalnych warunkow zycia?

Pytanie retoryczne: Prowadze gupe Polskie Powstanie,organizuje marsze, oraz grupowe wsparcia pod budynkami Ambasady Polskiej, gromadze dane innych grup dzialajacych na terenach roznych krajow, rozpoczalem grupowe spotkania pokrzywdzonych, oraz nawiazuje inne kontakty w poszczegolnych okregach, czy wyzej wymienione osoby badz instytucje nie podejma dzialan i przyjama wszystkie pozniejsze wydazenia wnaszym zyciu zwiazane z nasza walka na swoja wspol-odpowiedzialnosc, oraz wine?.

Kiedys w Niemieckich Obozach Smierci utworzonych na terenie Niemiec i Polski do zaglady Narodu Polskiego, Polskim ich wiezniom czesto dawano ziemniaka na przezycie i wode, stare ciuchy, oraz szereg tortur fizycznych jak i psychicznych.

Dzis nam Rodzinom wychowujacym dzieci robi sie to samo, tylko przykrywa sie to wspolczesnoscia, czy ubiera w inne slowa malo znane lub upiekszone np. Alienacja- zamiast psychiczna i fizyczna tortura dzieci i rodzicow przez nagle rozerwanie ich wiezi rodzinnych, z rownoczesnym narzuceniem ofiarom wspolpracy ze sprawcami tego procederu.

Te Polskie spoleczenstwo niegdys zamkniete w tych obozach  oczekiwalo na Pomoc od naszego Panstwa Polskiego i rowniez my dzis stajemy u tak zwanych bram i wyczekujemy naszego zbawienia. Te zbawienie widzimy w Polsce i naszym Rzadzie.

Jako Obywatel Polski Prosze o Pomoc wszystkim Polakom Pokrzywdzonym na terenie:

Polski, Niemiec, Anglii, Szwecji,Norwegii,oraz inne kraje z ktorych rowniez ja dostalem zgloszenie potrzeby pomocy ze strony Rzadu Polskiego

Z wyrazami szacunku Pawel Jankowski,

ojciec Jakuba Jankowskiego

Administrator grupy †  Polskie Powstanie †

Link do profilu na Facebooku: