Rekomendacje ogólnopolskiego Otwartego Dialogu o Klimacie

Poniższa lista zawiera rekomendacje stworzone 18 i 19 września 2021 r. w Warszawie przez uczestników Otwartego Dialogu o Klimacie - wydarzenia, podczas którego przedstawiciele różnych grup społecznych spotkali się, aby wspólnie tworzyć propozycje działań, które należy podjąć, aby przeciwdziałać skutkom kryzysu klimatycznego w Polsce, skutecznie przeprowadzić sprawiedliwą transformację energetyczną oraz zapewnić rzetelną edukację klimatyczną i inkluzywną partycypację społeczną w decyzjach dotyczących polityki klimatycznej.

W wydarzeniu udział wzięli przedstawiciele Ministerstwa Klimatu i Środowiska, Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy, strony politycznej, organizacji pozarządowych, środowiska naukowego i eksperckiego, biznesu, mediów, młodzieży, a także osoby niezrzeszone. Zostało ono zorganizowane w ramach międzynarodowego projektu Open Dialogues on Climate Change, w który zaangażowanych jest obecnie 28 krajowych zespołów na całym świecie, a jego rezultaty zostaną oficjalnie przedstawione i podsumowane podczas szczytu klimatycznego ONZ COP26 w Glasgow.

Zapraszamy na media społecznościowe Open Dialogues on Climate Change:

Polskie

Prosimy o wsparcie dla Otwartego Dialogu poprzez podpisanie listy rekomendacji oraz jej dalsze udostępnianie. Dziękujemy w imieniu organizatorów, Polski, świata i przyrody!

Screenshot_2021-10-03_at_11.56_.08_.png

Screenshot_2021-10-05_at_15.02_.36_.png

Screenshot_2021-10-05_at_15.02_.45_.png

Screenshot_2021-10-05_at_15.02_.57_.png

Screenshot_2021-10-05_at_15.03_.27_.png

Screenshot_2021-10-05_at_15.03_.37_.png

Zuzanna Borowska (Open Dialogues on Climate Change Poland)    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Zuzanna Borowska (Open Dialogues on Climate Change Poland) do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.