Usunięcie nielegalnych reklam z przestrzeni publicznej przez ROD "Działkowiec Opolski", ul. Sosnkowskiego i ul. Horoszkiewicza w Opolu

Przy nowopowstałej drodze rowerowej oraz wyremontowanym chodniku przy ul. Sosnkowskiego znajdują się bardzo nieestetyczne konstrukcje reklamowe, niezgodne z obowiązującą UCHWAŁĄ NR XIII/199/19 RADY MIASTA OPOLA z dnia 27 czerwca 2019 r. w sprawie ustalenia zasad i warunków sytuowania obiektów małej architektury, tablic reklamowych i urządzeń reklamowych oraz ogrodzeń w Opolu. Zarząd ROD „Działkowiec Opolski” wskazał, iż nie są one własnością ROD, jednak znajdują się na terenie ROD i w przypadku braku chęci ich usunięcia, pomimo braku umowy i płatności na rzecz ROD możliwe jest usunięcie ich przez ROD oraz pozyskanie środków finansowych za złom na cele statutowe ROD jako konstrukcji porzuconych.

r2.JPG

Prosimy zarząd „ROD Działkowiec Opolski” o :

1.  Usunięcie nieestetyczny i nielegalnych konstrukcji reklamowych z przestrzeni publicznej przy ul. Sosnkowskiego i ul. Horoszkiewicza.
  2. Zachęcamy do pozyskania w ten sposób środków finansowych na działania statutowe.
  3. W przypadku realizacji działań reklamowych zgodnych z prawem w ograniczonym zakresie możliwe jest uzyskanie wyższych stawek jednostkowych co zrównoważy zmniejszenie wpływu z reklam, które ponadto  nie zostały wykazane wprost w sprawozdaniu finansowym.

r1.JPG

r4.JPG

r6.JPG

Podpisując, upoważniam Opole na Tak do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.