Stop budowie spalarni odpadów w Nowym Dworze Mazowieckim
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Stop budowie spalarni odpadów w Nowym Dworze Mazowieckim
Gość |
#26 Re:2015-07-01 10:53W Gazecie Nowodworskiej ukazał sie dziś artukuł inwestora. Mnie troche upokoił. Polecam |
Historyk |
#27 Re:2015-07-01 11:37Ta sama Unia twierdzi, że ślimak jest rybą... bo tak jest wygodniej, to temat do przemyśleń.
To nie jest histeria, tylko głęboka troska o Swoje rodziny. Ponieważ nie ważne jak pięknie ta technologia wygląda w teorii i ile ma certyfikatów, Nie rozmawiano z mieszkańcami. Skoro od samego początku nie została zbudowana atmosfera zaufania, to nic dziwnego, że ludzie się sprzeciwiają, i żaden PR tego w tym momencie nie naprawi ! Ludzie nie boją się nowego, tylko boją się nieudzaczników i w tym konkretnym przypadku ta obawa jest jak najbardziej uzasadniona. Moim zdaniem sposób prowadzenia tej inwestycji przez inwestora wskazuję na to, że jest nastawiony na zgarnianie odszkodowań, a NDM nie jest pierwszym miastem, które dało się wmanipulować... jeszcze nigdzie nie udało im się uruchomić takiej instalacji, a tymczasem w Górze straszą 2 mln zł... a w NDM... 5 mln zł odszkodowania... nie licząc przy tym "utraconych korzyści". Mam nadzieję, że tą sprawą zajmą się odpowiednie organy państwowe... chciałbym się miło zaskoczyć, czego wszystkim mieszkańcom NDM życzę. |
malinkad18 |
#28 Re:2015-07-01 11:56Zgadzam się! |
Gość |
#29 Re:2015-07-01 17:14W Wiedniu jest spalarnia w centrum miasta i nikomu nie przyjdzie protestować, że zamiast hał śmieci rozwiązano to ekologicznie. Oczywiście muszą być dobre filtry zapewnione żeby nie smrodzić i nie truć. A z tego co wiem z takimi mamy do czynienia w przypadku tej instalacji. |
Shogun |
#30 Re: Re:2015-07-01 17:25Faktycznie lepiej byłoby przeprowadzić konsultacje społeczne tu sie z Tobą zgadzam. Co głupot w Unii typu ślimak czy ryba nie wypowiadam się bo nie wymagają komentarza, podobnie jak kształt ogórka. Ale przed protestem warto się zastanowić przeciw czemu się protestuje. A niestety mam wrażenie że protest opiera sie na populistycznych hasłach typu "spalarnia truje". Ciekawe ile osób spośród protestujących zapoznało się z danymi, a ile krzyczy w ciemno za innymi STOP Spalarni. Obawiam się, że znam odpowiedź. Kiedyś protestowano przeciw budowie kolei , bo ponoć kury się nie niosły. Gdyby ktoś się ugiął przed tymi protestami jeździlibyśmy nadal dyliżansami. |
gość |
#312015-07-01 19:19Ktoś tu mija się z prawdą, obstawiam administratora miasta, że kłamie. http://www.nowodworska.pl/art,4439,ekokogeneracja_oswiadcza.html |
ja |
#32 Przecież to nie spalarnia2015-07-01 22:16Halo, drodzy, a kto powiedział, że to jest spalarnia? KTOŚ Z WAS TO WIE? Bo artykuły prasowe mówią zupełnie co innego - że ma tam być spalane tylko bezpieczne paliwo alternatywne (czyli to, na które Burmistrz od początku dał zgodę i którego nikt się nie czepia). |
miko |
#33 Re: Przecież to nie spalarnia2015-07-01 22:43#32: ja - Przecież to nie spalarnia Właśnie też nie do końca rozumiem tej nagonki na niby spalarnię. Może też oprotestujmy ZEC bo pewnie też truje, co tam że ogrzewa wodę, bądźmy ekologiczni. |
neutralny |
#34 Re: Re:2015-07-02 16:19Jakieś głosy rozsądku w tym wszystkim. W końcu. W Pomiechówku przetwórnia olejów - w końcu to wieś, również oprotestowana, bo jak to na wsi takie rzeczy. A wszyscy produkujemy śmieci i umieramy, ale każdy sposób załatwienia problemów z tym zwiazanych jest nieakceptowalny społecznie. Cmentarz nie u nas, bo przecież strefy ochronne itd., składowisko odpadów nie u nas, bo przenika do gruntu i zagorożenie straszne dla życia ludzi z tym się wiąże, spalarnia odpadów - z samej nazwy brzmi groźnie więc dla zasady nie możemy do tego dopuścić. Brakuje mi w tym wszystkim rzeczowej dyskusji, nie na zasadzie, że się wydaje nam że to jest złe bo emituje szkodliwe związku, tylko merytorycznej dyskusji, z udziałem eskpertów (ale ci nie są dobrze widziani przez krzykaczy, bo przecież krzykacze znają się na wszystkim i nikt im głupot wmawiał nie będzie) pokazującej za i przeciw takich rozwiązań.
|
Rzeczowy |
#35 Re: Re: Re:2015-07-02 20:22Zgadzam się w 100% |
podróżnik |
#36 Re: Re:2015-07-02 20:28Bo u nas taki zaścianek trochę jest. Protestujemy tak na wszelki wypadek wrzeszcząc jakie to jest straszne. Zamiast tego rozejrzyjmy sie po świecie jakie tam są rozwiązania. I dzięki temu jest tam czysto i schludnie a nie składowiska odpadów lub jeszcze gorzej dzikie wypypiska jak u nas. |
Grom |
#37 Re: Re: Re:2015-07-03 17:12
Słowo do wszystkich rzeczowych gości i neutralnych podróżników z Japonii. Kupę to trzeba umieć robić i do tego służy toaleta, wystarczy zapukać i zapytać czy można skorzystać, a nie bez słowa robić na wycieraczkę. Problem śmieci jest trudny i faktycznie pewnie minie dużo czasu zanim ludzie do niego dojrzeją, ale sposób prowadzenia omawianej tu budowy "spalarni śmieci" tylko nas oddal od rozwiązania tego problemu. Inwestor wygląda na zwykłego krętacza, tu faktycznie przydał by się prokurator. |
panu burmiszczowi już dziękujemy |
#38 Re: Re: Re: Re:2015-07-03 18:58Czyżby nasz administrator miasta zawitał? Trzeba uważać, żeby sie nie uderzyć w ekran komputera nos już taaaki długi. Taczka i wiśta wiooo. Ludzie skrzynijmy sie wreszcie w sprawie odwołania "miłościwie nam panującego". |
Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)
2015-07-08 17:45- Date of removal: 2015-07-08
- Powód usunięcia:
Gość |
#402015-07-30 18:31Podpisałem tą petycję ponieważ mieszkam w Nowym Dworze Mazowieckim i nie chcę aby powietrze, którym oddycham ja i moi bliscy było skażone. |
Gość |
#412015-08-22 04:53Wieczorem w ndm czesto jest smierdzacy smog, okna nie mozna na noc otworzyc! |
|
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
NIE dla wyburzenia "Pałacyku pod Pszczółką" w Limanowej
Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
NIE farmom fotowoltaicznym w okolicy Źródeł Łyny #RatujmyŁynę
Apel o kontynuację budowy CPK
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
#RatujmyFyrtel
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Stop przemocy wobec medyków - medyczna niebieska karta, rejestr agresywnych pacjentów teraz!
11038 Utworzone: 2025-04-29
#RatujmyFyrtel
2550 Utworzone: 2025-04-30
List otwarty w sprawie incydentu przy miejscu pamięci na pograniczu polsko-ukraińskim
265 Utworzone: 2025-05-01
Petycja w sprawie zapewnienia rodzicom dzieci hospitalizowanych w oddziałach intensywnej terapii całodobowego towarzyszenia rodzica.
65307 Utworzone: 2025-02-13
Petycja przeciwko wycince alei wiązów i klonów na ul. Wojska Polskiego
67 Utworzone: 2025-05-03
Apel do Pani Prezydent Aleksandry Kosiorek o uniemożliwienie zabudowy zielonych i leśnych terenów przy ulicach Bosmańskiej i Śmidowicza oraz wprowadzenie konkretnych zmian do MPZP dzielnicy Oksywie.
436 Utworzone: 2025-04-16
PETYCJA MIESZKAŃCÓW w sprawie likwidacji ogrodzenia oddzielającego teren Spółdzielni Mieszkaniowej od osiedla Polana Szaflarska
106 Utworzone: 2025-05-02
Przedszkola Publiczne Zagrożone
4624 Utworzone: 2024-11-18
Petycja dotycząca usunięcia ogrodzenia oddzielającego osiedla Dywizjonu 303 i Orlińskiego
161 Utworzone: 2025-05-01
Protest przeciwko planom wycinki lasów na Lublinku w Łodzi, co umożliwia przyjęty mpzp
1844 Utworzone: 2025-04-10
Podwyżka dla pracownikow ORDERPICKER/ Bigger pay rise for ORDERPICKER
380 Utworzone: 2025-04-15
ZBIGNIEW "SZUBA" SZUBERT - Petycja o Skargę Nadzwyczajną
4158 Utworzone: 2021-01-26
Sprzeciw wobec projektu utworzenia Centrum Integracji Cudzoziemców w Toruniu.
2450 Utworzone: 2025-03-04
Wprowadzenie zajęć z gier planszowych do szkół – myślę, gram, rozwijam się!
52 Utworzone: 2025-05-01
Petycja w sprawie objęcia ochroną Stawów Podgórzyńskich
13 Utworzone: 2025-05-03
STOP dla lokalizacji kamieniołomu Jurczyce w Krainie Wygasłych Wulkanów
3186 Utworzone: 2025-03-18
Utrzymanie przystanku w Lesznie przy linii kolejowej 214
9 Utworzone: 2025-05-03
Ocalmy księgarnię Tarabuk
3032 Utworzone: 2024-11-28
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
18666 Utworzone: 2023-10-23
Petycja w sprawie wyznaczenia nocnego dyżuru apteki w Płocku