Ratujemy Kino Tęcza na Żolborzu przed zburzeniem
Skontaktuj się z autorem petycji
Gość#26 Jun 07, 2011, 13:50
Jako mieszkaniec Żoliborza, od wielu lat zakochany w jego niepowtarzalnym klimacie widziałem w tej dzielnicy podobne inwestycje. Mimo iz minęło kilka lat od budowy nowych tzw. apartamentowców ciągle gryzą się z cichą i malowniczą okolicą.
Gość#27 Jun 07, 2011, 17:57
świetna incjatywa
sis#28 Jun 07, 2011, 19:14
13.06 jest zebranie w budynku spółdzielni przy ul Próchnika 6 godzina 18 a 19.06 walne zgromadzenie na kórym bedzie glosowanie czy mieszkancy spółdzielni zgadzaja sie na budowe
This comment has been removed by the person who wrote it.
Gość#30 Jun 07, 2011, 23:08
Popieram inicjatywę ratowania budynku dawnego kina "Tęcza". Stary ŻOLIborz, to istna pustynia kulturalna, aż dziw bierze, że w tak świetnym "punkcie" zmarnowano taki obiekt.
Gość#31 Jun 07, 2011, 23:08
Nie niszczmy wszystkiego , niech coś będzie z Kina dla Mieszkańców Żoliborza i Bielan.
Gość#32 Jun 07, 2011, 23:10
jestem za!!
Gość#33 Jun 07, 2011, 23:11
Re:
Jako dziecko obserwowałem dokładnie w tym miejscu , jak latem 1963r kręcono sceny do filmu "Podziemny Front". Ujęcia z udziałem młodego wówczas Stefana Friedmana.
Gość#34 Jun 07, 2011, 23:13
Budynków mieszkalnych buduje się bardzo dużo. Brakuje nam obiektów kulturalnych i rozrywkowych.
Popieram petycję.
Popieram petycję.
Gość#35 Jun 07, 2011, 23:24
To absurdalne, budowac w tym miescju jakieś apartamentowiec. Żoliborz ma swój unikatowy charakter i taki nalezy zachowac. A w samym teatrze można zdziałac wiele dobrych inwestycji kulturalnych dla dzieci i młodzieży
Gość#36 Jun 08, 2011, 01:37
Jak można likwidować , tak likwidować domy, a nie budynki....tam Irena Solska pracowała, pewnie Panowie z WSM nie wiedzą Kim była Solska....Trudno co robić żyjemy w zdegradowanych czasach( Homer), tego pewnie też Panowie nie zrozumieją...Aby do kasy??? Hurra! Panowie zza Rogatek! a może jeden i drugi obejrzy swą wg. nich posesję...i pomysli. Wiem , że myslenie boli..
Gość#37 Jun 08, 2011, 03:46
Ratujmy Piękny Stary Żoliborz i jego architekturę i sztukę, Domy Kultury i Teatry
Anna Maląg
Anna Maląg
Gość#38 Jun 08, 2011, 09:50
Jestem z ulicy STOŁECZNEJ. Kino bylo i jest dla mnie symbolem Żoliborza. Tak jak ulica STOŁECZNA
Gość#39 Jun 08, 2011, 15:27
Bylem w tym kinie co niedziela w latach 80-tych. Ten pięknie zakręcony budynek. Ta atmosfera. Nic co by tam staneło nie będzie miało w sobie tej 80 letniej duszy.
Gość#40 Jun 08, 2011, 18:30
Jestem mieszkanką Żoliborza. Nie wyobrazam sobie, żeby to miejsce z tradycjami miało zniknąć. Brakuje takich miejsc. Tutaj powinna rozwijać się kultura. Niech Tęcza nie znika !!!! Aga Zaryan
Gość#41 Jun 09, 2011, 22:30
Proszę nie niszczyć historii
Gość#42 Jun 09, 2011, 23:07
Kino Tęcza jest moim pierwszym kinem w którym miałam
przyjemność oglądać polski film " Skarb". Nie pozwólmy niszczyć naszej przeszłości. Mieszkanka żoliborza i Bielan.
przyjemność oglądać polski film " Skarb". Nie pozwólmy niszczyć naszej przeszłości. Mieszkanka żoliborza i Bielan.
Gość#43 Jun 10, 2011, 14:01
w pełni popieram i życzę powodzenia
Gość#44 Jun 24, 2011, 01:30
Gdzieś już to słyszałem: "Niech nie będzie niczego"! Swoim skromnym zdaniem mówię "NIE"! Nie zawsze forsa jest najważniejsza. Czym będziemy, bez historii, kultury, tradycji? ...niczym, będziemy robotami!
Gość#45 Jun 26, 2011, 16:14
Mój wujek mieszka od 30 lat na Żoliborzu i nie wyobrażam sobie tej części Warszawy bez tego budynku. To jest historia pięknego miasta.
Gość#46 Jun 27, 2011, 14:20
Mimo iż jestem z innej miejscowości niż Warszawa to uważam że zbytkowe i mającą bogatą historie miejsca nie powinny być ruszane ewentualnie odremontowane!!!
Gość#47 Aug 17, 2011, 19:24
Lubie te dzielnice Warszawy -Zoliborz i nawet kiedys bylam w tym kinie, niech nadal bedzie.
Gość#48 Dec 11, 2011, 22:33
Nie jestem warszawianką i nie znam wszystkich szczegółów, których dotyczy Wasza petycja, ale w moim kochanym Poznaniu też rozpanoszyła się wszędobylska bandyterka deweloperska i ręce opadają, kiedy kolejne parki i zabytkowe kamienice zastępuje się betonowymi klockami. Problem ten dotyczy wszystkich większych miast i osiągnął już taki poziom, że powinniśmy wszyscy połączyć siły i wspierać swoje oddolne inicjatywy, by nie dopuścić do rujnowania zabytkowej tkanki naszych miast. Petycję podpisałam i mam nadzieję, że uda Wam się skutecznie zablokować te chore decyzje. Trzymam kciuki!
Pantos#49 Dec 25, 2011, 20:59
Podpisane .My w Zelowie staramy się o skatepark .
Liczę także na waszą pomoc .
http://www.petycjeonline.com/skatepark_w_zelowie
Liczę także na waszą pomoc .
http://www.petycjeonline.com/skatepark_w_zelowie
Gość#50 Dec 25, 2011, 21:43
Jest to nierozerwalna część historii Żoliborza, Warszawy, która powinna trwać.
Tym którzy są za zburzeniem tych zabudowań,
należ "zajrzeć do metryki", jeżeli są "wielo-
letni" do resetacji.
Na Żoliborzu brak miejsc na spotkania, klubów,
miejsc na wystawy, stąd zabudowania dawnej
"Tęczy" można znakomicie wykorzystać dla żoliborzan.
Nie pozwólmy doprowadzić do zniszczenia w celu uprawiania prywaty, wzorem prywatnej restauracji "Antrakt" w Domu Kultury tylko z nazwy
Należy dodać, że restauracja znajdująca się w prywatnych rękach UTRZYMYWANA JEST Z WPŁAT SPOŁ-
DZIELCÓW WSM wbrew ich woli.
Tym którzy są za zburzeniem tych zabudowań,
należ "zajrzeć do metryki", jeżeli są "wielo-
letni" do resetacji.
Na Żoliborzu brak miejsc na spotkania, klubów,
miejsc na wystawy, stąd zabudowania dawnej
"Tęczy" można znakomicie wykorzystać dla żoliborzan.
Nie pozwólmy doprowadzić do zniszczenia w celu uprawiania prywaty, wzorem prywatnej restauracji "Antrakt" w Domu Kultury tylko z nazwy
Należy dodać, że restauracja znajdująca się w prywatnych rękach UTRZYMYWANA JEST Z WPŁAT SPOŁ-
DZIELCÓW WSM wbrew ich woli.
| This discussion has been closed. |