Petycjeonline.com

Mariusz Wlazly do reprezentacji!

Skontaktuj się z autorem petycji

admin#176 Jul 16, 2013, 13:46

Re: Re: Re:

#175: Podpis - Re: Re:

Nie będziesz szukać, bo NIE ma wypowiedzi Mariusza, w której mówi - nie chcę grać w kadrze. Ja nie jestem tu od tego aby nawracać kibiców, żeby chcieli Wlazłego w kadrze. Kto chce podpisuje i cóż mało nas obchodzą teksty, typu - Wlazły nie chce grać w kadrze, Wlazły jest be, Wlazły nie potafi grać.  My mamy swoje zdanie na ten temat i wiemy trochę więcej, niż to co napisze jakiś dziennikarz, bądź ubzdura sobie osoba, która nie lubi Mariusza.

This comment has been removed by the author of the petition.

Reason for the removal: obra?liwe s?ownictwo

Gość#178 Jul 16, 2013, 15:00
Mariusz zrób to dla orzełka i kibiców.WRÓC DO KADRY!!!!!!!!
Small#179 Jul 16, 2013, 15:20

Re:

#14: G -

Za siebie odpowiem , gdyż nieuprawniony jestem do przedstawiania zdania w czyimś imieniu. Wg mnie , nie powinno się skreslać Zibiego ale sam przyznasz że forma jest daleka od oczekiwanej . Cały problem polega na tym , że nie ma możliwości wyboru a to jak wiadomo nie pomaga w rywalizacji. Pozbawianie Wlazłego mozliwości gry na IO było wg mnie słuszne , bo postawa roszczeniowa jest niedopuszczalna i wielce deprymująca , natomiast trwanie w tym stanie jest wg mnie szkodliwe i bezsensowne tym bardziej w takim stanie kardy jak teraz. Tą sytuację należy przełożyć również na inna pozycję czyli rozgrywającego. Przy całym szacunku dla Fabiana , gdyby pograł sobie jako pierwszy w Uniwersjadzie byłoby to dla Niego z większym pożytkiem niz siedzienie na ławie i podpatrywanie kolegów w akcji , tym bardziej że ma przed sobą wielką szansę rozwoju w klubie , grając mecze z naprawdę silnymi rywalami. Tu i teraz potrzebna jest wymienność na każdej pozycji a takiej brakuje i widać to okiem laika. Jest w tym wszystkim jeszcze jeden aspekt i kto wie czy nie najwazniejszy. Obchodzimy rocznice wydarzenia histrocznego jakim było wygranie Ligi Światowej i chwała za to , jednak czy stać nas na to żeby co roku ten turniej wygrywać ? Wg mnie , nie . Skoro mamy w perspektywie Mistrzostwa ŚWIATA , to nie pomyłka z mojej strony a premedytacja , MŚ które w przyszłym roku będa rozgrywane w Polsce , czy karda nie powinna być budowana pod ten turniej ? Ten rok wg mnie powinnien być potraktowany "treningowo" w celu ogrania zaowdników którzy w przyszlym roku będa stanowlili o sile Polskiej kardy na tym turnieju. Ale wiąże się z tym koniecznośc zrozumienia tego problemu i wizji która urzeczywistnia trener. Nie wymagajmy wygrywania wszystkich meczy , skupmy się na postępach i zgrywaniu. Efekty przyjdą , jednak z drugiej strony nie zamykajmy zbyt pochopnie furtek kadry żadnemu zawodnikowi. Jak każdy kibic chciałbym żeby moja drużyna wygrywała wszystko z tym że rozum podpowiada że po pierwsze jest to niemożliwe a po drugie ewentualny sukces w przyszlorocznej imprezie przyniesie o wiele większe korzyści zarówno siatkarzom jak i promocji kraju. Pozdrawiam.

dead nataniel#180 Jul 16, 2013, 15:57
POSLUCHAJCIE LUDZIE DLACZEGO ZMUSZACIE DO GRY W REPREZTACJI JAK ON NIECHCE TO WY ZMUSZACIE GO WESCIE SIE OPANUJCIE BO SZKODA DO WAS SLOW JAKO KIBIC SKRY BELCHATOW TO MARIUSZA PODZIWIAM ZE DUZO ROBI DLA SIATKOWKI I NIE ZMUSZAJCIE KOGOS DO GRY BO TO JEST WREDNE DLA TEJ OSOBY....
Gość#181 Jul 16, 2013, 19:36
To jest świetny pomysł z tą petycją. My zróbmy wszystko ze swojej strony i zobaczmy co się stanie.
marta2901#182 Jul 16, 2013, 20:10

Re:

#67: -

Przepraszam, ale kto zmienił Zbyszka gdy mu nie szło... tak Kuba Jarosz. I nie jakiś rudzielec, tylko zawodnik. jezeli nie lubisz Kuby to Twój problem. każdy moze wyrażać swoją opinię, ale jezeli nie znał by sie na siatkówce to czy był by etraz w reprezentacji?! ja też jestem za tym aby do reprezentacji wrócił Szampon, ale na razie mamy Zbyszka i Kuby i w nich na razie nadzieja. Może powrócą jeszcze do lepszej formy.

Marta99#183 Jul 16, 2013, 20:19
Przez jeden z przeczytanych artykułów widać, że PZPS wine jakby zrzucił na Mariusza. To może tylko moje zdanie, ale według mnie Mariusz nie dostawał żadnego wsparcia podczas kontuzji od PZPS i tak to teraz wygląda
Gość#184 Jul 16, 2013, 20:25
Bo Mariusz jest nam potrzebny !!
Gość#185 Jul 16, 2013, 20:38
nie bardzo chcę szkodzić komukolwiek. AA - też. Uważam, że Mariusz ma swoje miejsce w reprezentacji, co wcale nie przekreśla możliwości Bartmana :-) obaj są dobrzy. Może jest szansa na wspólne wparcie?
Gość#186 Jul 16, 2013, 23:24
Bardzo dobry pomysł
Gość#187 Jul 17, 2013, 08:08

No niema rady skoro PZPS nie reaguje , nie rozlicza trenera z jego pracy, musimy zareagować my kibice.
Co do petycji jest ok. Można by tylko dodać że wobec poparcia przez Prezesa i Zarząd co do metod prowadzenia drużyny w razie kolejnej wpadki domagamy sie honorowego podania się do dymisji w/w inaczej dpczekamy się PZPN- u Pana Laty. Czyli bez względu na wyniki ,,nic się nie stało" fajnie jest.

Gość#188 Jul 17, 2013, 08:26

Re: Re:

#179: Small - Re:

napisałeś bardzo obszernie ale...bez sensu . To siatkówka jest i tam zawodnicy nie pojawiają się z nikąd. Mieliśmy i mamy pokolenie mistrzów świata juniorów czyli Wlazły , Winairski, Zagumny, itp i niestety to oni sa najlepsi , trudno, nastepne pokolenia nie były juz tak utalentowane(Kubiak, Bartman itp). Więc maja prawo mieć swoje zdanie i rezygnować z występów LŚ.

Konflikty ! Wzorem trenera jest trener Olekna, który od zawsze był w konflikcie z Tietuchinem(37 lat), który wybierał sobie impezy do grania, ale na Olimpiadę go zabrał!!! Mało tego w trzecim secie w finałowym meczu z Brazylią, Tietuchun op.... trenera, rozgrywających,  i resztę. Widać i słychać to było na wizji i nie padały tam grzeczne słowa. Efekt. Wygrany set a potem mecz. Chwała należy się wdg mnie głownie Oleknie że nie zdjął z boiska tak zachowującego się zawodnika tylko pozwolił mu na swoją koncepcję.

Każdy kto ma onne zdanie niż Anastasi .. kończy jak Wlazły, Pilński no a teraz Zagumny, czy też nasz bardzo dobry fizjoterapeuta, który wobec biernej postawy trenera powiedział mediom że zawodnicy są przemęczeni( Olimpiada). Wszyscy widzielismy że chodzili jak much w smole. Trener go zwolnił z funkcji a nasi ....porazka za porazką

kubek88#189 Jul 17, 2013, 13:56

#188: - Re: Re:

Przestań pierdzielić głupoty...Zagumny dogadał się z AA i to nie jest temat tabu.Tu nie było konfliktu tylko dialog i porozumienie.Wlazły do rprezentacji?zdecydowanie tak.Pliński?Z całym szacunkiem dla tego zawodnika...zdecydowanie nie.Sam charakter nie wygrywa tym bardziej ,że pliński ostatnio więcej gada na boisku niż gra.Wlazły jest jedynym atakującym z krwi i kości od czasów Papkego a wiek jak najbardziej pozwala mu na grę w kadrze i klubie jednocześnie więc rezygnacja z takiego kolesia to głupota.

Jeszcze co do ostatniego komentarza na sport.pl pana Popko o Zagumnym...Pan Popko stwierdził ,że Zagumny jest już za stary i nie wytrzymuje zdrowotnie.Otóż jest Pan w błędzie:) Proszę poszukać wywiadu Wojciech Góry (pierwszego trenera z mks mdk i przyjaciela zagumnego) w którym dokładnie opisuje jak to wygląda sprawa PZ.Paweł zaczynał grę dość późno i miał wiele szczęścia nie trafiając w wieku juniora na ,,trenerów katów'' dzięki czemu nie podzielił losów Papkego,Świderskiego,Murka itd.Jego fozjonomia pozwala mu na jeszcze kilka lat gry na wysokim poziomie.PZDR

Gość#190 Jul 17, 2013, 15:57

#188: - Re: Re:

Zarzuciłeś mi że napisałem coś bez sensu , nie podając absolutnie gdzie jest błąd mojego rozumowania. Pozwolisz że odniosę się do tego co Ty napisałeś. To że mięliśmy najlepszych zawodników na Świecie nie podlega dyskusji , jednak to już czas pzrezsły a zmiana pokoleniowa powinna się odbywać w miarę bezboleśnie , tak się jednak nie dzieje i przyczyny być może nalezy własnei doszukiwać w zbyt pochopnym i szybkim pozbyciu się m.in. P. Wlazłego z reprezentacji. Rywalizacja , powtórzę , jest konieczna i niech gra najlepiej dysponowany w danym czasie , jednak aktualnie mamy deficyt znakomitych graczy i wg mnie P. Wlazły bardzo by się drużynie przydał.

Co do fizjoterapeuty to już kompletne bzdury wypisujesz ulegając artykułom "sponsorowanym" jak sądzę przez rzeczonego zwolnionego Pana , który pozbawiony został dopływu kasy. Spieszę wyjaśnić ,że wg mojej wiedzy to nie FIZJOTERAPEUTA w żadnej drużynie jest odpowiedzalny za przygotowanie zawodników , to po pierwsze , po drugie zaś taki przywilej "szefa" , dobiera sobie współpracowników wg własnej koncepji i uznania , a muszę Cię zapewnić że nikt spośród współpracowników i sztabu nie jest przypadkiem a już na pewno nie jest to ktoś niekompetentny. Przyczyn porażek upatrywałbym gdzie indziej.

Biorąc pod uwagę to co napisałem powyżej to P.Anastassi dobiera sobie zawodniów i sztab więc petycja , skądinąd , dośc słuszna żeby zwrócić moż euwagę na problem , jednak może nie przynieść oczekiwanego skutku .  Pozdarwiam.

Gość#191 Jul 18, 2013, 08:52
wlazły do kadry
Gość#192 Jul 18, 2013, 12:03
No jest dobry to co się ma marnowac ...:)
M#193 Jul 19, 2013, 16:30
Petycja, okej spoko, ale dajcie ludzie sobie spokój z jakimiś okrzykami, i skandowaniem nazwiska Wlazłego jeżeli myślicie, że to jakkolwiek wpłynie na trenera to obawiam się, że jesteście w ogromnym błędzie, i nie sądzę, żeby to też dobrze wpłynęło na resztę chłopaków z zespołu, pomyślcie sobie jak by się poczuł w tym momencie Kuba Jarosz, czy Bartman, niefajne uczucie, pomyślcie 100 razy zanim coś zrobicie.
Gość#194 Jul 22, 2013, 13:00

Jak na chwilę obecną Mariusz zrobił wiele dobrego dla polskiej siatkówki- a co najważniejsze nadal jest dobry - gra z głową, jest nieprzewidywalny dla przeciwnika, myśli na boisku, bardzo skuteczny w ataku, świetnie serwuje, posiada ogromny bagaż doświadczenia. Do tego bardzo koleżeński.

Gość#195 Jul 23, 2013, 22:11
Mariusz wracaj do kadry !! Potrzebujemy Cię
Gość#196 Jul 24, 2013, 19:27

Bombardier z Bełchatowa

Najlepszy Polski atakujący nie gra w reprezentacji. Tak być nie może!

noob#197 Aug 01, 2013, 16:48

...

Rok temu, kiedy Polacy wygrywali Ligę Światową nikt się o niego nie pytał.
Ludzie, przecież Was nikt nie wysłucha. Poczytajcie sobie lepiej dlaczego Mariusz nie chciał do tej reprezentacji wracać...
Gość#198 Sep 01, 2013, 21:47
Mariusz Wlazły do reprezentacji!
Ryszard#199 Nov 27, 2013, 14:39

Re: Re: Re: Re: Re:

#151: Nika - Re: Re: Re: Re:

A grałeś kiedyś w siatkówkę??? Pewnie nie, chyba że zazdrość przez Ciebie przemawia. Mam 60 lat gram do dziś widziałem na żywo praktycznie wszystkich w akcji od Wójtowicza po ..teraz Boćka. A od Wlazłego to tylko Pan Wójtowicz był lepszy. No tak to już jest nic nie poradzimy talent i już. Podobnym był Arek Gołaś. A czy Mariusz będzie grał to inny temat. Porównywanie go z Bartmanem to dowcip jakiś z krzywdą dla Zbyszka.

jan#200 Oct 13, 2014, 06:37

#93: xxx - Re: Re:  

A ja kupuję męskie dresy w Polskiej marki Zina