Petycjeonline.com

Wolny dostęp do Parku Natolińskiego

Skontaktuj się z autorem petycji

Jan#101 Dec 14, 2016, 21:24

Re: Re:

#43: - Re:  

święte słowa! Ja mieszkam blisko, a kilkanaście lat temu przestałem tam chodzić, bo jest jak na Marszałkowskiej!

Sławek#102 Jan 06, 2017, 22:14

Jestem przeciw...

Nie wiem czy w natłoku zachwytów można opublikować stanowisko przeciwne. Mam jednak niedparte wrażenie, że zachwyty korzyści z otwarcia Parku Natolińskiego szybko przeminą. Oczywiście nik nie bedzie też już pamiętał, jak było, gdy zwiedzano zamknięty teren.

Proponuję przespacerować się po nieodległynm (1,5km) Lesie Kabackim. szczególnie latem w niedziele. pełno ludzi, rowerzystów, śmieci, wrzeszczących dzieci i biegających psów. To samo jest w każdym z warszawskich praków, no może za wyjątkiem Łazienek. 

Czy naprawdę tak samo ma wyglądać Park Natoliński?

Dąb Mieszko marnieje z każdym rokiem, nie dlatego, że ma dogodne warunki. Ostatnio pobudowane barierki i podpory niewiele pomogą. Warto wyciągnąć wnioski dlaczego?  

Gość#103 Jan 06, 2017, 22:24

Re:

#95: Sowa -  

Zgadzam się, niestety... pełno ludzi, rowrów, dzieciaków wrzeszczących, śmieci i puszek.. Szaczególnie latem, po wekendzie.

Sowa 1#104 Jan 07, 2017, 17:48

Sowa 1

Dlatego też będziemy dążyć do tego, aby Park Natoliński stał się częścią Parku w Wilanowie. I wedlug tego regulaminu będzie dostęp do parku,  według zasad opracowanych przez Muzeum w Wilanowie. 

Sowa 2#105 Jan 07, 2017, 17:59

Re: Re: pełno ludzi

#103: - Re:  

Trudno pogodzić się z faktem istnienia ludzi.... To prawda, pewna ich część zachowuje się skandalicznie, ale od tego są zarządcy aby sobie z takimi sytuacjami radzić. Nie wystarczy wywiesić tabliczek" Nie śmiecić" i ...nie zbierać pod nimi smieci. Tak właśnie postępuje CEN Natolin. Drzewa leżące od lat na płotach, kilkuset letnie dęby, o które chcielibyśmy się wspólnie troszczyć, cieszyc ich widokiem, leżą powywracane, nikt o nie nie dba, płoty powyginane itp. O tego "mazowieckiego Bartka", to przynajmniej ktos dba, podejmowane są działania konserwatrskie. A w Parku Natolińskim, cicho sza. Zero wydatków. Plebs- won!

Piotr#106 Jan 07, 2017, 18:39

Re: Jestem przeciw...

#102: Sławek - Jestem przeciw... 

Pana sugestia sklania nas do zajęcia zdecydowanego stanowiska w sprawie dostępu do Parku Natolinskiego. Panie Sławku, bedziemy dążyć, aby obiekt znalazł się pod opieką Muzeum w Wilanowie. I był w gestii Ministerstwa Kultury. Park w Wilanowie jest wizytówką Polski, stanowi perłę i chlubę naszego kraju. Zarządzany jest przez najlepszych polskich muzealników, i przecież pozwalają na zdjęcia ślubne w parku, a nawet łowienie ryb w stawach, od strony zewnetrznej. I ma pan rację, to będzie najlepszy przyszły administrator. Bardzo panu dziekujemy za pomoc. Decyzje podejmie jednak władza państwowa. A nie my...

Jerzy#107 Jan 07, 2017, 22:23

Pałac i Park w Wilanowie powinien przejąć Park Natoliński

Janek#108 Mar 20, 2017, 18:48

Szlak komunikacyjny

Witam,

Dodatkowo chcialem zglosic 2 argumenty za pelnym udostepnieniem Parku Natolinskiego:

1/ Stanowilby on uzupelnienie mozliwosci rekreacyjnych Lasu Kabackiego dla Ursynowa i Wilinanowa, jako teren glownie spacerowy niezbedny dla osob z malymi dziecmi ( w wozkach) i osob starszych. Las Kabacki to teren glownie sportowy (rowerzysci i biegacze) nie zapewnia takiego spokoju i bezpieczenstwa jak Park.

2/ Stanowilby blyskawiczny pieszy szlak komunikacyjny miedzy Ursynowem a Wilanowem, powodujac znaczna redukcje spalin samochodowych. Dzis trzeba chodzic po blocie na okolo i na wiosne praktycznie niema przejscia.

Pozdrawiam

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.

Płatne ogłoszenie

Petycjeonline.com będzie reklamować tę petycję wśród 3,000 osób.

Dowiedz się więcej...

Wybierz budżet
Metoda płatności
PayPalGoogle PayApple PayKarta kredytowa

Wybierz metodę płatności, aby kontynuować.