Petycja ws. świeckości Rzeczypospolitej Polskiej
Quoted post
P1 |
#1453 Propozycja2016-02-08 09:57W takim wypadku proponuje osobom które żądają świeckości państwa polskiego aby w dni świąteczne tj. Boże Narodzenie, Wielkanoc, Boże Ciało szli do pracy. Jeżeli chcecie rozdzielności to nie macie prawa mieć dni wolne w czasie trwania tych świąt. Jeżeli wam się to nie podoba to nikt wam nie każe wyznawać wam żadnej religii. Nie rozumiem was. Tyle czasu osoby wierzące i ateiści żyli ze sobą w zgodzie aż tu nagle znalazła się grupa osób którym przeszkadza krzyż na ścianie albo uczestniczenie prezydenta w obrzędach religijnych. |
Odpowiedzi
Jmmx |
#1455 Re: Propozycja2016-02-10 14:56:45Nie mam żadnego problemu z pracowaniem w te dni. zresztą to nie od nas zalezy tylko od pracodawcow. mam prawo do wolnego w postaci urlopu. uczestniczenie prezydenta mi osobiscie nie przeszkadza jesli robi to jako osoba prywatna i wierzaca. Ateisci i wierzacy nadal beda zyc w zgodzie, ale umowmy sie - chce zarabiane pieniadze (oddawane na fundusz koscielny) przekazac na wazniejszy dla mnie cel. np na drogi, szkoly, baseny czy kampanie społeczne walczace z rakiem, pedofilią czy wandalizem. na cokolwiek z czego beda mieć prawdziwy pożytek moje dzieci. Dodam tylko, że inne wiary dla mnie są na równi z tą jedną i powinny mieć równe prawa np w budynkach użyteczności publicznej. Może zagorzałym fanem "multi-kulti" nie jestem, ale sprawiedliwość musi być.
PS. A konstytucja jest moim zdaniem (wybaczcie dobór słów) najświętszym dla Nas - POLAKÓW - dokumentem i trzeba dążyć do jej przestrzegania. |
qqq |
#1466 Re: Propozycja2016-03-08 23:21:15akurat święta zostały zerżnięte od pogan... a dlaczego nie mamy mieć prawa? mamy mieć prawo ponieważ reguluje to Kodeks pracy... a dlaczego wy korzystacie z komputera, internetu, nauki, medycyny... nic o tym nie ma w biblii... krzyż do kościoła a prezydent może się modlić ale nie przy fleszu kamer i aparatw... więc ty nie będziesz mówił watykańczyku co mamy mieć... |
![]() Anonymous |
#1472 Re: Propozycja2016-03-11 05:57:13I sponsorowanie z naszych pieniędzy Rydzyka! |
STOP zwrotowi 136 psów do hodowli, gdzie były przetrzymywane w nieludzkich warunkach!
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Społeczny apel o jawność działań Policji w sprawie Beaty Klimek
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
#RatujmyFyrtel
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja mieszkańców dzielnicy Węglin Południowy w sprawie wykupu działki przy ul. Jantarowej i utworzenia terenu zielonego
247 Utworzone: 2025-06-18
PETYCJA w sprawie utworzenia przystanku „Kiełpino Centrum” na trasie zastępczej komunikacji autobusowej podczas modernizacji linii kolejowej 201
247 Utworzone: 2025-06-18
APTEKA DLA PACJENTA, A NIE TYLKO DLA APTEKARZA. APEL O POTRZEBNĄ DEREGULACJĘ PRAWA
999 Utworzone: 2025-05-26
Wybudowanie chodnika wzdłuż ulicy Wiśniowej w miejscowości Wilkszyn.
132 Utworzone: 2025-06-19
WSTRZYMAĆ ZAPRZYSIĘŻENIE!
122 Utworzone: 2025-06-19
List otwarty w obronie Ryszarda Sellina
400 Utworzone: 2025-06-17
„Bezpieczeństwo nie może się kończyć na mapie – dopiszmy ten 1 km do planu!”
559 Utworzone: 2025-06-16
Zmiana przepisów dot. rowerów elektrycznych + Uzasadnienie / Change in electric bike regulations
407 Utworzone: 2025-05-15
O ustanowienie w Warszawie pomnika przyrody "Dąb Geralt"
24316 Utworzone: 2025-05-13
Apel o uczciwość przy ustalaniu poziomu potrzeby wsparcia
49 Utworzone: 2025-06-17
Sprzeciw wobec zniesienia bonifikaty przy wykupie mieszkań komunalnych w Szczecinie
702 Utworzone: 2025-06-14
PETYCJA O STWORZENIE JEDNOLITYCH STANDARDÓW OPIEKI NEONATOLOGICZNEJ W POLSCE
3099 Utworzone: 2025-05-30
Odwołajcie ks. Dariusza Drzewieckiego z parafii Jeruzal — zapewnijcie bezpieczeństwo wiernym!
69 Utworzone: 2025-06-17
#BezDyplomuNieDotykaj – STOP nielegalnym zabiegom medycznym!
747 Utworzone: 2025-05-23
Sprzeciw dla budowy zakładu do mechaniczno–cieplnego przetwarzania odpadów wraz z infrastrukturą towarzyszącą
108 Utworzone: 2025-06-12
Ocalmy rzekę Ner i Górkę Charbicką!
603 Utworzone: 2025-06-04
Kontynuacja remontu DK9 na odcinku Ostrowiec Świętokrzyski-Kunów-Rudnik
102 Utworzone: 2025-06-03
STOP zwrotowi 136 psów do hodowli, gdzie były przetrzymywane w nieludzkich warunkach!
24124 Utworzone: 2025-05-30
Petycja dotycząca obywatelskiego projektu uchwały pn. „ZMIANA UCHWAŁY RADY GMINY REDUKUJĄCEJ ZNIŻKI DLA POSIADACZY KARTY DUŻEJ RODZINY”
35 Utworzone: 2025-06-17
Petycja w sprawie ochrony unikalnego charakteru Wyspy Sobieszewskiej
4649 Utworzone: 2025-05-14