Petycja do Pana Marszałka Senatu Stanisława Karczewskiego, aby przekazał swoje wynagrodzenie na cele społeczne, skoro pracuje dla idei

W związku z wyrażonymi dziś słowami pana Marszałka Senatu Stanisława Karczewskiego "pracowałem dla idei, pracuję i będę pracować dla idei" zachęcającymi polskich nauczycieli do pracy dla idei, wzywamy pana Marszałka, aby od tej pory do końca kadencji Parlamentu przekazywał swoje wynagrodzenie jako Senator i Marszałek (wraz ze wszelkimi dodatkami, finansowaniem mieszkania, kwoty na prowadzenie biura itp itd) na dowolnie wybrany cel społeczny, co potwierdzi Pan Marszałek publiczną prezentacją w dowolnie wybranym medium stosownych przelewów potwierdzających, że zrzekając się poborów, rzeczywiście "pracuje dla idei".

Stowarzyszenie Nowoczesna Kobieta    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Stowarzyszenie Nowoczesna Kobieta do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.