Petycja do Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej o wstrzymanie diet i dodatków dla polityków i przeznaczenie ich na walkę z koronawirusem.

W czasie panującej pandemii koronawirusa, z powodu braku środków na wsparcie małych firm, szpitali oraz zwykłych obywateli, zwracam się do Państwa z prośbą o wsparcie petycji o wstrzymanie diet i dodatków polityków i przeznaczenie ich na walkę z koronawirusem. Jak wiadomo wiekszosc Polaków została również pozbawiona środków do życia, więc aby wszystko jak najszybciej wróciło do normy konieczne jest dodatkowe wsparcie finansowe. Pensja polityka jest wielokrotnie wyższa niż zarobki przeciętnego Nowaka więc brak diet i dodatków nie powinno odbić się negatywnie na funkcjonowaniu polityków a lepszym przeznaczeniem tych środków będzie choćby  wsparcie ochrony zdrowia i naszych rodzimych przedsiębiorstw.

Składając podpis, uprawniam Anna Górny do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.