Petycja w sprawie budowy chodnika przy DW 368 w miejscowości Długołęka ( odcinek przystanek autobusowy Volvo do ulicy Gajowej )

Jako przedstawiciel mieszkańców, zwracam się do władz województwa dolnośląskiego o uwzględnienie w planach inwestycyjnych oraz możliwe , szybkie wykonanie chodnika przy drodze DW 368 w miejscowości Długołęka na odcinku ( przystanek autobusowy w kierunku Wrocławia przy skrzyżowaniu ulic Wiejska- Wrocławska do ulicy  Gajowej ). Inwestycja jest niezbędna dla zapewnienia bezpieczeństwa mieszkańcom naszej miejscowości, a w szczególności dzieci i młodzieży  mieszkających przy ulicy Gajowej, Myśliwskiej, Łowieckiej,  które chodzą do szkół w Długołęce i we Wrocławiu. Na chwilę obecną nie ma bezpiecznego przejścia z wymienionych ulic  na przystanek autobusowy, z którego młodzież odjeżdża do wrocławskich szkół, jak również bezpiecznego przejścia do drugiej części miejscowości , sklepów , szkoły podstawowej i przedszkola. Chciałbym zwrócić uwagę, że z każdym rokiem zwiększa się liczba mieszkańców naszego sołectwa ,jak również sąsiedniego sołectwa Domaszczyn. W wymienionej lokalizacji powstają nowe domy, osiedla.  Obecnie ,aby dostać się na przystanek autobusowy w Długołęce , mieszkańcy idą wąskim poboczem lub przez prywatne tereny salonów samochodowych. Rodzice muszą odwozić dzieci do szkoły samochodami, bo nie mają innej możliwości.  Jako mieszkańcy  uważamy, że w obecnej sytuacji budowa chodnika na wspomnianym odcinku  jest priorytetem.

Sołtys Rafał Barański    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Sołtys Rafał Barański do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.