Powrót znaku STREFA RUCHU - reliktu polskiego hip-hopu - na ul. Wałowej w Warszawie

Warszawa, 16 sierpnia 2022 r.

Prezydent Miasta Warszawa

Sz. P. Rafał Trzaskowski

pl. Bankowy 3/5

W imieniu społeczności SAJKO.NETWORK oraz STRAIGHT OUTTA KONON:

Petycja ws. przywrócenie oznakowania STREFA RUCHU przy ul. Wałowej w Warszawie, Muranów.

Szanowny Panie Prezydencie,

w imieniu ww. społeczności, jako ich przedstawiciele, wnosimy petycję o przywrócenie znaku STREFA RUCHU w Warszawie przy ul. Wałowej. Znak ten od lat pełni funkcję atrakcji turystycznej dla wszystkich miłośników kultury hip-hop w Polsce. Wszystko za sprawą wspólnego zdjęcia raperów Kaza Bałagane oraz Belmondo, uwieczniającego owe oznakowanie.

Od lat słuchacze rapu w Polsce, przyjeżdżając do Warszawy, tłumnie wyruszali na ul. Wałową aby zobaczyć ten najsławniejszy w polskim hip-hopie znak drogowy. Strefa Ruchu na ul. Wałowej stała się miejscem wręcz kultowym dla przeciętnego miłośnika kultury hip-hop. Przez lata nabierało to co raz większego znaczenia, ranga owego zdjęcia ww. artystów na tle tego znaku urosła już do statusu legendy. Powiedzmy wprost - ten znak ma ogromne znaczenie dla rozwoju warszawskiej, nowoczesnej turystyki. Poniżej zamieszczam te ikoniczne zdjęcie.zm82dHM.png

Nasza prośba podyktowana jest miłością do kultury hip-hop - do jej historii, znaczenia i wpływu na polską popkulturę.

SAJKO.NETWORK

Straight Outta Konon

Społeczność SAJKO.NETWORK oraz STRAIGHT OUTTA KONON    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Społeczność SAJKO.NETWORK oraz STRAIGHT OUTTA KONON do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.