Petycja do Prezydenta RP ws. zmian w wymiarze sprawiedliwości

Szanowny Panie Prezydencie,

My, niżej podpisani Pana rodacy, którym na sercu leży dobro naszej Ojczyzny, wyrażamy zaniepokojenie wprowadzanymi przez większość parlamentarną zmianami w polskim systemie prawnym. Próby ograniczenia niezależności sądów powszechnych i Sądu Najwyższego zagrażają wolnościom wszystkich Polaków.

Nie mamy najmniejszych wątpliwości, że wprowadzenie w życie proponowanych przez partię rządzącą ustaw niszczy nasz system prawny, niszczy polską państwowość. Zwracamy się do Pana Prezydenta z apelem o nie podpisywanie tych ustaw i skorzystanie z przysługującego Panu prawa do ich zawetowania. Pan, jako Prezydent RP oraz prawnik, nie może pozostać bierny w sytuacji, gdy przygotowane ustawy szkodzą Polsce i Polakom.

Władysław Kosiniak-Kamysz    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.

Otrzymasz e-mail z linkiem potwierdzającym Twój podpis. Sprawdź wiadomości przychodzące (oraz folder ze spamem).