Utrzymanie przeznaczenia działek położonych na osiedlu Jeziorany w Śremie, przy ul.Grunwaldzkiej 8, pod zabudowę parkingową i zieleń, zatrzymanie planowanej budowy bloku wielorodzinnego.

Do:      Pan Adam Lewandowski
           Burmistrz Śremu

Do:      Pani Katarzyna Bednarowicz
           Naczelnik Pionu Gospodarowania Przestrzenią i Środowiskiem

My, niżej podpisani mieszkańcy Śremu, wzywamy do natychmiastowego podjęcia uchwały o przystąpieniu do sporządzenia i niezwłocznego uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego dla działek położonych przy Ul.Grunwaldzkiej w Śremie o numerach: 1745/30, 1745/33 z przeznaczeniem ich na parkingi i zieleń.

Pict1.jpg

Mapa_pogladowa-sprzedawane_dzialki!.jpg

Działki te zgodnie z warunkiem przetargu (cytat):

„ …nabywca zobowiązany będzie do zabudowy nieruchomości miejscami postojowymi (parkingami) dla samochodów osobowych w terminie 12 miesięcy od daty nabycia nieruchomości.”

... powinny zostać zagospodarowane pod parking oraz zieleń. Obecnie nabywca tych działek podejmuje działania w celu ich zabudowy blokiem wielorodzinnym z częścią usługową, co będzie niezgodne z warunkami przetargu i zawartą umową sprzedaży.

Zabudowa tych działek blokiem wielorodzinnym spowoduje eskalację problemów parkingowych dla mieszkańców istniejącego osiedla a także dla gości okolicznych instytucji w tym:  Biblioteki Miejskiej, Przedszkola, KRUS-u, Targowiska Miejskiego itp.

z poważaniem
niżej podpisani mieszkańcy miasta oraz Gminy Śrem

Krzysztof Grzegorczyk, Robert Gruchalski    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Krzysztof Grzegorczyk, Robert Gruchalski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.