Wsparcie dla osób pracujących w sieciach super i hipermarketów oraz sprzedawców żywności

Zwracam się do Państwa z prośbą,  o należyte zabezpieczenie przed koronawirusem osób pracujących w branży spożywczej.Zwlaszcza Pracowników, super i hipermarketów, którzy z narażeniem swojego zdrowia i życia, jak i swoich rodzin, codziennie muszą przychodzić do pracy.Nie dość, że są bardzo nisko opłacani, ryzykując zdrowie i życie - przychodzą do pracy. Patrząc,  jak takie zabezpieczenie wygląda np. na Tajwanie, osoby pracujące w tego typu miejscach, powinny być zabezpieczone w maski, rękawiczki, ekrany np. takie, jakie są stosowane w aptekach. Ludzie, którzy przychodzą na zakupy , powinni obowiązkowo zakładać maski i rękawiczki na czas zakupów, w szczególności osoby kaszlące czy posiadające inne objawy choroby. W myśl zasady, lepiej zapobiegać niż leczyć. Pracę tych Osób, można traktować jako służbę , dla całego Narodu. ONI również, chcieliby zostać w domach, ze swoimi rodzinami, nie narażać swoich dzieci, małżonków, rodziców , dziadków na zakażenie, a mimo to, przychodzą i pracują. Godziny ich pracy, powinny być skrócone z zachowaniem wysokości dotychczasowego(i tak niskiego wynagrodzenia) a nawet, powinny mieć wypłacony dodatek.

Renata Gąska do Prezesa Rady Ministrów, Głównego Inspektora Sanitarnego    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Renata Gąska do Prezesa Rady Ministrów, Głównego Inspektora Sanitarnego do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.