Żądamy usunięcia ze stanowiska Nowego Łowczego Krajowego p. Grzeszczaka Eugeniusza

Szanowna Pani Minister.

Piszę do Pani w sprawie "Nowego Krajowego Łowczego" i myśliwych. To środowisko wymaga gruntownej przebudowy ,reformy i edukacji.Przez lata ta grupa była wyjątkowo uprzywilejowana i stawiana ponad prawem.Mieszkam na Śląsku tutaj zwierzęta są masowo zabijane i znikają niektóre gatunki bezpowrotnie .Obawiam się ,że zwierzęta dzikie i łowne niedługo będziemy mogli zobaczyć tylko na obrazkach .Czas zatrzymać tą spiralę bezprawia. Myśliwi sami dzielą się na dwie grupy .Pierwsza to "sportowcy " którzy zabijają dla przyjemności i rozrywki. Druga grupa to tzw. "mięsiarze" czyli dobry sposób na prywatne życie. Zwierzęta dzikie są własnością Skarbu Państwa a także naszą mieszkańców Polski. Dlatego domagamy się by właściwi ludzie byli na właściwych stanowiskach . Myśliwi znają swoje przywileje ale nie znają swoich obowiązków do których zobowiązuje ich Prawo Łowieckie. Prosimy o wymianę całej kadry ta która jest obecnie nie rokuje żadnej zmiany na lepsze . Domagamy się też by nie poddawano eksterminacji naszych Polskich Lisów,które są zabijane bez opamiętania i litości tylko dlatego ,że urodziły się w Polsce.Kanada była pierwszym krajem która całkowicie zabroniła zabijania lisów.W Polsce lisy nie mają nawet okresu ochronnego .To jest bardzo przykre i nie jest do przyjęcia.Brakuje edukacji. Lis w brew niesłusznie złej opinii osób które tych zwierząt nie znają są bardzo pożytecznymi zwierzętami. Ich podstawowym pożywieniem są myszy,szczury,krety,ślimaki i inne małe gryzonie,są sanitariuszami lasów i terenów które zamieszkują zjadają padlinę oraz zwierzęta i ptaki zabite na poboczach ulic i autostrad,zapobiegają chorobom ludzkim przenoszonym przez zwierzęta. Jedną z takich chorób jest np. borelioza na którą zapada coraz więcej ludzi jest w tym duża zasługa myśliwych ,którzy zabijają masowo lisy.Brak lisów lub ich niewielka ilość zagrażają całemu środowisku naturalnemu oraz zdrowiu i życiu ludzi,sprawiają ,że plagi myszy które nie mają naturalnego wroga rozmnażają się i niszczą plony,zboża i warzywa. Prosimy o powstrzymania tego procederu .My społeczeństwo nie chcemy by myśliwi kojarzyli nam się tylko z "Plutonami egzekucyjnymi". Domagamy się zmiany "Łowczego Krajowego" Ponieważ jego wypowiedzi i zachowanie nie rokują poprawy w tym środowisku . Jeżeli mamy Nowy Rząd to niech wprowadza wszelkie zmiany na lepsze i działa dla dobra Narodu a nie dla dobra nie edukowanych i często sadystycznych członków z Kół Łowieckich.

Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt " W Imieniu Zwierząt"    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt " W Imieniu Zwierząt" do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.