Walka o jedyne leki stosowane w leczeniu włóknienia płuc
Skontaktuj się z autorem petycji
Mój syn choruje od 10 lat na chorobę spowodowaną prawdopodobnie ukąszeniem przez kleszcza. Test LTT wykonany 2 lata temu w Berlinie potwierdził boreliozę, testy obowiązujące w Polsce nie potwierdzały i nadal nie potwierdzają... Przestał chodzić, popadł w depresje... Choroby odkleszczowe są bardzo groźne i lekceważone przez naszą służbę zdrowia.
Re: Witam, właśnie się dowiedzieliśmy, że nasz tata ma złóknienie samoistne. Czy może Pani coś porad
Prośba o informacje
Witam, właśnie się dowiedzieliśmy, że nasz tata ma złóknienie samoistne. Czy może Pani coś poradzić jak dostać te tabletki ??? będę bardzo wdzięczny. tel. 508138994 Tomek
Dla wszystkich chorych i ich rodzin
Witam, zapraszamy na facebooka, do grupy OXYGEN, gdzie jest wiele informacji o działaniu stowarzyszenia: Towarzystwa Wspierania Chorych na IPF, a także wiele cennych informacji związanych z chorobą. pozdrawiam
Mój tata choruje na tą wyniszczającą chorobę. Trudno jest patrzeć jak aktywny jeszcze niedawno człowiek gaśnie na Twoich oczach, jak coraz trudniej łapać mu oddech, a Ty nic nie możesz zrobić żeby mu pomóc. A lek, który mógłby pomóc jest poza Twoim zasięgiem.
Moja żona jest chora na zwłóknienie płuc
Po prostu brak słów......
Ja choruje na ta chorobe ,jestem zalamana......pozostala tylko modlitwa .
lekarz jak zachoruje to ma do tych leków dostęp a pacjęci dla lekarzy dla Rządu dla ZUS nie są ważni
Re:
Esbriet w składzie ma pirfenidone, taki sam jak w Pirfenexie.
odpowiedznio 267 mg do 200 mg w tabletce.
cena legalnie sprowadzonego oryginalnego leku to 3200 zł plus ewentualnie VAT za 750 tabletek, cvzyli sześciokrotnie tańszy od Esbrietu.
taka ilość wystarcza na dwa i pół miesiąca leczenia.
Mogę podać szczegóły jak samemu legalnie zakupić taki lek
szczegóły 504240381
Re:
Ratujmi życie już rozpoczętę. Pomagajmy i informujmy o skutkach i tempie rozwoju tej strasznej choroby oraz o możliwościach zdobycia leków. Encorton to metoda przestarzała i nic nie ddaje poza skutkami ubocznymi. Lekarze nie infomują pacjetów o leczeniu możliwym i już dawno przetestowanym i dopuszczonym oraz refundowanym w innych krajach unijnych. W Polsce mojego kolęgę wypisano ze szpitala nie zapewniając nawet tlenu (sam musi za aparaturę zapłacić) a bez tego nie może funkcjonować!!!
mam samoistne śródmiąszowe zwapnienie płuc
| This discussion has been closed. |