Obywatelska inicjatywa o rozpisanie nowych wyborów parlamentarnych - odsuńmy PiS od władzy!

W pełni poważna a zarazem legalna akcja o charakterze pokojowym mająca na celu odwołać aktualne rządy partii, która (o ironio!) zwie się "Prawo i Sprawiedliwość".

Z racji że jesteśmy obywatelami Polski, mamy prawo do przeprowadzania petycji oraz odwoływania różnych ustaw sejmowych, partii itp. co zapewnia nam Konstytucja. W związku z niedotrzymaniem obietnic wyborczych (m. in. obietnice braku podnoszenia podatków, obietnica dymisji Andrzeja Dudy, jeśli kwota wolna od podatku nie zostanie podniesiona itd.), ciągłym bałaganem w Państwie Polskim, zrujnowaniem polskiej gospodarki licznymi aferami (maseczki i respiratory Szumowskiego, zmarnowane 70 mln zł przez Sasina na wybory, które się nie odbyły - a to tylko wierzchołek góry lodowej) oraz dopuszczeniem się pogwałcenia podstawowych praw człowieka, my, Polacy, domagamy się odwołania rządu Premiera Mateusza Morawieckiego oraz rozpisania nowych wyborów parlamentarnych. To, co dzieje się w całym kraju, protesty ludzi różnych branż i zawodów pokazuje dobitnie, że my, Naród Polski, ma dość PiSu i robienia sobie z Polski ich prywatnego folwarku!

-------------------------------------------------------------

W każdym mieście w Polsce, w każdym zakątku Polski zjednoczymy razem siły, zbierzemy wystarczającą ilość podpisów i obalimy aktualny rząd oraz rozpoczniemy nowe wybory! Gdzie sami zdecydujemy po poważnych przemyśleniach kogo wybrać!

"Ustawa z dnia 14 marca 2003 r. o referendum ogólnokrajowym (Dz.U. z 2003 r. Nr 57, poz. 507). Rozdział 8, Art. 63. 1. Sejm może postanowić o poddaniu określonej sprawy pod REFERENDUM z INICJATYWY OBYWATELI, którzy dla swojego wniosku uzyskają poparcie co najmniej 500 000 osób mających prawo udziału w referendum"

Składając podpis, uprawniam Damian Konopski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.