Organizacja ruchu - Przebudowa DK91 Terespol - Stolno

Dotyczy przebudowy DK91 Terespol - Stolno

Petycja do Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad, Starosty i osób odpowiedzialnych za nadzór nad prowadzonymi pracami oraz organizacją ruchu na remontowanym odcinku.

Celem petycji jest zmiana organizacji prowadzonych prac na remontowanym odcinku. Pomimo nieukończonych wcześniej rozpoczetych prac, wprowadzane są kolejne fragmenty z ruchem wahadłowym oraz zamykane skrzyżowania.

Warto wspomnieć, że kolejnym utrudnieniem będzie planowana przebudowa skrzyżowania na Gruczno i Świecie w Głógowku Królewskim.

Aktualizacja: wyżej wymienione skrzyżowanie zostało zamknięte. Dodatkowo od 23.10 zamknięte zostanie kolejne skrzyżowanie DK91 - ul. Chełmińska w Świeciu. GDDKiA chce całkowicie odciąć ul. Chełmińską od drogi krajowej nr 91. Czyli parce mają na celu całkowicie zaślepienie drogi na ul. Chełmińskiej.

Wnioskujemy, aby zobligować wykonawcę do wykonania prac w sposób minimalizujący uciążliwość. Prowadzenie prac w sposób zapewniający płynność ruchu. W przypadku braku możliwości wykonania objazdów o odpowiedniej przepustowości oraz konieczności stosowania ruchu wahadłowego. Ruch wahadłowy na nie więcej niż 2 remontowanych fragmentach.

W chwili obecnej w godzinach szczytu pokonanie 10km remontowanego odcinka zajmuje nawet 60 minut.