Petycja o ograniczenie prędkości na ulicy Staszica w Trzciance, przy Szkole Podstawowej nr.1, Do 30km/h. I umieszczenie radarowych wyświetlaczy prędkości, w okolicach szkoły.

prędkość2.jpgWnioskujemy o podjęcie działań w celu uspokojenia ruchu na ulicy Staszica w Trzciance. Mimo objęcia tej ulicy ograniczeniem prędkości do 40 km/h, wielu kierujących przekracza dozwoloną prędkość powodując zagrożenie bezpieczeństwa ruchu drogowego, w szczególności dzieci uczęszczających do mieszczącej się przy tej ulicy szkoły, a także Orlika. Zastosowane obecnie środki uspokojenia ruchu są zdecydowanie niewystarczające. Proponujemy wprowadzenie ograniczenia prędkości do 30km/h, oraz umieszczenie w okolicach szkoły radarowych wyświetlaczy prędkości. W dzisiejszych czasach słowa nie wiele są wstanie zdziałać, a emotikony stały się nieodzowną częścią naszego życia. Smutna buźka dziecka znaczy więcej niż tysiące słów. Mamy nadzieję, że trafi to do umysłów kierowców i zaczną oni zwalniać i przestaną być zagrożeniem dla naszych dzieci.

Podpisując, upoważniam Mateusz Graś do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.