Petycja w sprawie ustalenia warunków sprawowania osobistej opieki rodzica lub opiekuna nad dzieckiem przebywającym w szpitalu w obliczu pandemii koronawirusa.

1. My Rodzice, zwracamy się z prośbą do Ministra Zdrowia Łukasza Szumowskiego, w sprawie ustalenia zasad opieki rodzica/opiekuna nad dzieckiem przebywającym w szpitalu w dobie pandemii koronawirusa. Żądamy możliwości sprawowania bezpośredniej/osobistej opieki nad dzieckiem przebywającym w szpitalu. Prosimy o ustalenie przejrzystych zasad dotyczących tejże opieki, przedstawienia instrukcji korzystania ze środków ochrony osobistej w celu przeciwdziałania rozprzestrzeniania się epidemii oraz niezbędnej listy tychże środków. Ze względu na dobro dzieci oraz ze względu na ograniczoną liczbę personelu medycznego, nie zgadzamy się na pozostawianie dzieci samych w szpitalu.

Izabela Piekarska    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Izabela Piekarska do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.