Wymiana oznakowania przejścia dla pieszych w Bornem Sulinowie

Szanowna Pani

Renata Pietkiewicz-Chmyłkowska

Burmistrz Miasta Bornego Sulinowa

My, niżej podpisani zwracamy się z uprzejmą prośbą o wymianę obecnego oznakowania przejścia dla pieszych przy Zespole Szkół w Bornem Sulinowie na ulicy Aleja Niepodległości na oznakowanie niekonwekcjonlane, czyli takie które będzie po pierwsze dobrze widoczne dla kierujących po obu stronach jezdni oraz widoczne z daleka, po drugie będzie wyróżniało się na tle obecnego nieczytelnego oznakowania.

Sugerujemy aby oznakowanie takie było w formie znaków informujących o przejściu dla pieszych na żółtym jaskrawym tle ustawione po obu stronach przejścia w obu kierunkach, czyli dla jadących od strony Szczecinka jak również wyjeżdżających z miasta w kierunku Szczecinka.

Pamiętajmy, iż oznakowanie naszego miasta jest dla jego mieszkańców priorytetem, nasze dzieci uczęszczają na zajęcia do oddalonej od szkoły Hali Sportowej w Centrum Kultury i Rekreacji jak również Orlika, za każdym razem muszą przejść przez jezdnię co wpływa na możliwość wystąpienia w tym miejscu poważnego w skutkach wypadku lub potrącenia. Źle oznakowane przejście, a tym bardziej nie czytelne dla kierujących stwarza poważne zagrożenie

Jesteśmy zdania, że aby poprawić bezpieczeństwo na tej drodze i na tym przejściu można tylko poprzez zastosowanie niekonwencjonalnego rozwiązania, taki sam znak obustronny znajduje się przy szkole podstawowej w Jeleniu, jest duży czytelny i widoczny z daleka

Dzięki wprowadzeniu postulowanych zmian uda się z pewnością zapobiec niebezpiecznym sytuacjom w tym miejscu oraz zapobiegnie ewentualnym poważnym wypadkom przez potrącenie pieszego. Załączamy prezentację jakiego przejścia dla pieszych i postulujemy aby takie oznakowanie w tym miejscu powstało najpóźniej do dnia 1 września 2017 czyli do dnia rozpoczęcia nowego roku szkolnego Prosimy o przychylne rozpatrzenie naszej prośby.

Tak chcemy aby było oznakowane przejście

19143742_437427336617264_2136785313163257873_o.jpg

A tak jest oznakowane w obecnej sytuacji !!!

19143745_437427329950598_2948443378659620185_o.jpg

17855060_406709249689073_706945649371158017_o.jpg