Umożliwienie uczniom uczestnictwa online w lekcjach podczas kwarantanny

Mając na uwadze fakt pojawiania się kolejnych fal zachorowań na Covid 19 i częstymi nieobecnościami w szkole w związku z nakładanym obowiązkiem odbycia kwarantanny, zwracamy się z wnioskiem o umożliwienie uczestnictwa dzieci - uczniów Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Ładach, przebywających na kwarantannie, w lekcjach prowadzonych stacjonarnie, za pośrednictwem platformy Teams. Korzystając z takiej możliwości dzieci:

- uczestniczą w zajęciach,

- wiedzą jaki obecnie realizowany jest program,

- co jest zadane.

Po stronie nauczycieli wymaga to tylko zalogowania się na Platformę i umożliwienie połączenia dziecka na danej lekcji.

Poza powyższymi aspektami, jest tu równie istotny element utrzymania przez dziecko systematycznej pracy dydaktycznej, jak również minimalizację zaległości, wynikającej z obowiązku kwarantanny.

Zwracamy się z wnioskiem do Dyrektor Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Ładach, Pani Mgr Ireny Uszyńskiej o umożliwienie dzieciom zdalnej nauki w związku z nałożonym obowiązkiem kwarantanny w trakcie stacjonarnych zajęć danej klasy.

Marzena Kamińska    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Marzena Kamińska do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.