Petycja zbiorowa Mieszkańców Miasta Krosna w sprawie usunięcia rzeźby „Labirynt historii” ze skwerku u zbiegu ulic: Wojska Polskiego i Lwowskiej oraz przywrócenia chodnika przecinającego skwerek

Skontaktuj się z autorem petycji

Zakończenie petycji

2020-06-29 14:24:32

W dniu 29.06.2020 roku petycja została złożona Prezydentowi Miasta Krosna. W ciagu 3 miesięcy od daty otrzymania petycji Prezydent zobowiązany jest do udzielenia odpowiedzi. Wynika to z przepisów prawa.

Kopia petycji została rownież zożona do Rady Miasta Krosna.

Petycję poparło łącznie 455 Mieszkańców Krosna, za pośrednictwem serwisu Petycje online oraz poprzez poddpisywanie papierowych list poparcia.  Petycje poparły Rady Dzielnic Krosna: Śródmieście, Białobrzegi, Oś. Markiewicza, Oś. Traugutta, Oś. Tysiąclecia. Z uwagi na obecną sytuację Covid 19, nie wszystkie Rady Dzielnic Krosna były w stanie zorganizować cykliczne zebranie i zająć  stanowisko.

30.06.2020 odbędzie się sesja Rady Miasta. Z uwagi na pandemię nie mogę wziąć udziału w sesji, ale Pan Przewodniczący odczyta moje wystąpienie.

Wszystkim bardzo dziękuję za podpisy i za udostępniane petycji. Mam nadzieję, że nasz głos zostanie wzięty pod uwagę.

Będę informować o tym, co dzieje się ze skwerkiem i petycją.

Pozdrawiam :)

Małgorzata Sawicka

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.

Jak promować petycję?

• Udostępnij petycję na swojej tablicy na Facebooku i w grupach związanych z tematyką petycji.
  • Skontaktuj się ze swoimi przyjaciółmi
    1. Napisz wiadomość, w której wyjaśnisz, dlaczego podpisujesz się pod tą petycją, jako że ludzie są bardziej skłonni złożyć swój podpis, gdy rozumieją, jak ważny jest temat.
    2. Skopiuj i wklej adres internetowy petycji do swojej wiadomości.
    3. Wyślij wiadomość za pomocą poczty e-mail, usługi SMS, serwisów Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.