Ratujmy Klinike Chirurgii Szczekowo-twarzowej w CSK WIM

Quoted post

Iwona Nowicka

#24 śmierć mojego syna Kuby Nowickiego

2014-01-20 19:35

A ja cieszę się, że ta Klinika przestanie istnieć. Po operacji na obu szczękach przeprowadzonej przez dr Przybysza w lipcu 2013 r. zmarł mój jedyny 22 letni syn ze względu na zaniedbanie w opiece medycznej po operacji. Kuba był całkowicie zdrowym chłopakiem który miał całe życie przed sobą. Sprawę jego śmierci prowadzi prokuratura, rzecznik odpowiedzialności zawodowej wojskowej służby zdrowia oraz MON zarządziło tam kontrolę. Mam nadzieję, że sprawa śmierci mojego syna przyczyni się do zaprowadzenia porządku w tym szpitalu.

Odpowiedzi

Pacjent

#26 Re: śmierć mojego syna Kuby Nowickiego

2014-01-24 01:31:25

#24: Iwona Nowicka - śmierć mojego syna Kuby Nowickiego

Bardzo mi przykro z powodu Pani straty.

Z drugiej strony można zna Pani nazwiska innych chirurgów, których operowani pacjenci niestety nieprzeżyli operacji? Można by sie pewnie o jakąś listę pokusić i "postraszyć" nazwiskami.

Pisze to tylko dlatego że tak łatwo przychodzi nam pisanie o innych, i z przykrością stwierdzam że taki komentarz, można go nazwać i opinią, spowodowany żalem, bólem, może chęcią zemsty - dobitnie działa na społeczeństwo. Chcę tylko wierzyć że w tej smutnej sprawie Pani znajdzie swoje miejsce, i ten komentarz choć trochę ukoja Pani ból. A osoby ktore będą czytać te posty pozwolą sobie na więcej refleksji i w swej ocenie zasiegną glębiej, znajdą więcej informacji.

Z mojej strony dobitnie jest współczucie do losu jaki Panią spotkał, ale nazwisko dr Przybysza będzie się równało z tym że dał mi drugie życie, uważam że akurat ten dr ma fenomenalne podejście do pacjenta. Mam zupełnie inne doświadczenia, i wiem że w wielu sytuacjach to "Bóg tak chciał" aby tak się stało, że własnie tam trafiamy gdzie jesteśmy, że własnie to dostajemy co mamy dziś.