Ratujmy Klinike Chirurgii Szczekowo-twarzowej w CSK WIM
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Ratujmy Klinike Chirurgii Szczekowo-twarzowej w CSK WIM
Pacjent |
#26 Re: śmierć mojego syna Kuby Nowickiego2014-01-24 01:31#24: Iwona Nowicka - śmierć mojego syna Kuby Nowickiego Bardzo mi przykro z powodu Pani straty. Z drugiej strony można zna Pani nazwiska innych chirurgów, których operowani pacjenci niestety nieprzeżyli operacji? Można by sie pewnie o jakąś listę pokusić i "postraszyć" nazwiskami. Pisze to tylko dlatego że tak łatwo przychodzi nam pisanie o innych, i z przykrością stwierdzam że taki komentarz, można go nazwać i opinią, spowodowany żalem, bólem, może chęcią zemsty - dobitnie działa na społeczeństwo. Chcę tylko wierzyć że w tej smutnej sprawie Pani znajdzie swoje miejsce, i ten komentarz choć trochę ukoja Pani ból. A osoby ktore będą czytać te posty pozwolą sobie na więcej refleksji i w swej ocenie zasiegną glębiej, znajdą więcej informacji. Z mojej strony dobitnie jest współczucie do losu jaki Panią spotkał, ale nazwisko dr Przybysza będzie się równało z tym że dał mi drugie życie, uważam że akurat ten dr ma fenomenalne podejście do pacjenta. Mam zupełnie inne doświadczenia, i wiem że w wielu sytuacjach to "Bóg tak chciał" aby tak się stało, że własnie tam trafiamy gdzie jesteśmy, że własnie to dostajemy co mamy dziś. |
pacjent |
#27 blok operacyjny2014-02-10 02:29Ciekawe jak oficjalnie wygląda obecnie wykorzystanie bloku operacyjnego - nowo wyremontowany w kwietniu 2013 roku dla zasłużonej kliniki chirurgii szczękowo-twarzowej? na stronie wim'u jeszcze nie widoczne są zmiany strukturalne ale jakie zamierzenia ma dyrekcja ? czy nadal ma służyć klinice chirurgii szczękowo twarzowej skoro widoczne jest zmniejszenie obsady specjalistów w niej pracujących - może tym samym mniej zabiegow można wykonać i koniec z koniec doprowadzić do przejęcia bloku przez inna jednostkę ? Ciekawe do czego doprowadzą działania dyrekcji ? |
pytam |
#28 Re: blok operacyjny2014-02-24 00:47#27: pacjent - blok operacyjny Własnie kontrakt z NFZ klinika chirurgii szczekowo twarzowej WIM dostała mniejszy niż w zeszłym roku, jakaś kwota jest, ale może celowo mniejsza by tym samym innym dać wejścia do "nie dociążonego" bloku. W końu mniejsze pieniądze, mniej zabiegów dla tych których inwestycja dotyczyła - czy jest starać się ze strony dyrekcji o inne dofinansowanie kliniki szczękowej ? czy może ma w tym swój cel, by wykorzystac blok dla innej jednostki. Ciekawe kto panuje nad wykorzytaniem materiałów z bloku, przecież to nowe szkoda by bylo aby się nagle znalazło kilku jednostek użytkujących - wtedy brak odpowiedzialności, przeciez odpowiedzialność zbiorowa nie istnieje ... a czy wogóle taki specjalistyczny sprzęt nie jest aby przypisany konkretnym zabiegiom ? Co się dzieje z kliniką ? Przecież to pismo jest glosem by klinika chirurgii szczękowo twarzowej wim istniała dlugie lata, jak i sprzętu zabraknie, to i z czasem kto by mial tam pracować ... poresztą widać ze już specjalistów ubywa z tej dziedziny. |
Gość |
#29 Karolina Piwowarska2014-03-06 20:40Prof.Krzymański i jego zespół uratowali mi życie.BARDZO DZIĘKUJĘ. |
Gość |
#302014-03-19 21:43Na pewno w Klinice pracują wysokiej klasy specjaliści, niosą pomoc nie tylko pracownikom wojska i ich rodzinom ale i innym pacjentom , którzy zechcą skorzystać z ich pomocy.Najłatwiej byłoby zniszczyć ale trudno odbudować a tym bardziej stworzyć od nowa. |
Gość |
#31 Opinia Pani Moniki Nowickiej2014-03-20 11:34Wiem , że bólu matki nic nie ukoi , wiem jako matka jak wygląda cierpienie po stracie, ale czy poprzez oskarżenie innych ukoi Pani swój ból, a może poprostu ich wszystkich uśmiercić?, czy wtedy byłaby Pani szczęśliwsza?. Zawód lekarza należy do najbardziej odpowiedzialnych zawodów świata a szczególnie zawód chirurga, ale każdy zabieg zawsze niesie za sobą ogromne ryzyko, miałam ich kilka i jeden z lekarzy -chirurgów po 2 godzinnej walce o moje życie powiedział: ja już nigdy nie podejmę się u Ciebie kolejnego zabiegu , po prostu mam nietolerancję narkozy. Proszę przeczytać co ja napiszę : bardzo lubię rośliny , chodowałam je przez lata z sukcesem , od kilku lat nie mogę dochować sie żadnego kwiata w domu, rośnie tak długo dopóki ja nie postaram się go przesadzić do większej doniczki.Poszukując przez lata przyczyny , w tym roku dotarłam do bardzo cennej informacji , nie należy wsadzać rośliny w tą doniczkę w której poprzednia roślina się zmarnowała , nie należy też wykorzystywać tej starej ziemi. Tak więc reasumując ten bardzo młody silny na pozór , miły i kochany przez Panią mężczyzna miał swój problem zapewne taki o którym ON nie wiedział i nie był też możliwy do oceny medycznej, tzn,nie pokazały tego badania przed zabiegiem. Gdyby zdrowie i Jego problemy dawały identyczne objawy u Każdego człowieka to dzisiaj mielibyśmy skuteczne metody walki ze wszystkimi chorobami a przede wszystkim z rakiem. Na tą chorobę ,która niestety daje się diagnozować ale nie daje się leczyć ze skutkiem pozytywnym jak zapewne PANI wiadomo nie ma leku. Być może i PANI UKOCHANE DZIECKO posiadało problem może nawet genetyczny o który nikt nie wiedział a tym bardziej SYN i nie poinformował o tym lekarzy przed zabiegiem.? Łączę się z Panią w bólu po stracie UKOCHANEGO SYNA i przesłam wyrazy współczucia -też matka syna. |
pacjent |
#32 stan petycji2014-03-30 21:55jak długo petycja ma tu funkcjonować? czy nadal jest o co głosować, czy może decyzje już zapadły ? |
ja |
#332014-05-14 09:30A jak specjaliści zamierzają odejść ?? czy jest o co głosować ?? czy podchodzić surowo materialnie (zamiast ludzko) jak nie ten to inny :( mówi się że nikt nie jest niezastąpiony, ale też są ludzie którzy swoim nastawieniem, podejściem jak i doświadczeniem i wiedzą nigdy godziwych zastępców mieć nie będą ! Oby obecna załoga "szczękówki" o tym wiedziała i spełniała nadal swe zadania dla dobra tak wielu. |
profil |
#34 profil2014-05-15 16:13A aaa skoro słychać o zaniechaniu zabiegów wad zgryzu na klinice chirurgii szczękowo-twarzowej - to jak rozumieć że wspominane zmiany organizacyjne wcale nie będą miały wpływu na profil działalności kliniki !!! przecież właśnie tak tłumaczył te zmiany rzecznik prasowy WIM !!! a już teraz słyszy się o zakańczaniu zapisów na operacje prostych i złożonych wad szczękowo – twarzowych. Jednak władze WIM'u tonem wykonawczym realizują "zacne" cele tylko im wiadome. |
dzieje sie |
#35 dzieje się2014-11-23 16:20W nowych strukturach dzieje się, oj dzieje. Zmiany zmianami aparatury i komputeryzacji przybyło, rozwój pełną parą również w strefie naukowej, byle i pacjenci na tym zyskali. Znane są miejsca gdzie praca z maszynami zepchała czlowieka na plan drugi, a tym człowiekiem często jest pacjent. Są aparaty/maszyny a cięzko bywa się nimi poslugiwać, a co często niedorzeczne aparatami diagnostycznymi mało kto umie się poslugiwać, a jak jest wynik to jeszcze trzeba go opisać - co również bywa takie uciążliwe. Profilaktyka diagnostyka i ew leczenie wygra, czy jednak szala wagi przeniesona bedzie, na jakże ważne, ratowanie zycia ludzkiego w przypadkach cięzkich. |
Obcy |
#36 Re: TEMAT: Wyjaśnienie Wojskowego Instytutu Medycznego w sprawie petecji "Ratujmy Klinikę (...)"2016-05-03 11:54"Jeszcze raz dziękuję za troskę o los Wojskowego Instytutu Medycznego." to była petycja w sprawie jednej kliniki, której obecnie nie ma, a nie "los Wojskowego Instytutu Medycznego". Prędzej (wg mnie) dziękować można wszystkim medykom, którzy troszczą się o zdrowie, o funckje organizmu ludzkiego, dążą do ich poprawy. Dziękować tym, którzy pomagają, i uświadamiają, wbrew opiniom że lepiej nie mówić, bo jeszcze kto się wystraszy i się straci szanse na poszerzanie doświadczenia lekarskiego. Zdrowy rydz jak ciut straci to pewnie w medycynie mała strata, i tak żyje, chodzi i ma się lepiej (nie sam w sobie) niż wielu chorych, a medycyna zyska nowy "przypadek". Czemu zdrowych się leczy ? Cieżko coś odpowiedzieć - w końcu zdrowym można być "na oko" bez ścisłej diagnostyki, opisów (czasem i tak mogą zaniknąć), by łatwo osądzić, że nic się nie stało, nic nie pogorszyło, po "leczeniu". Długie by wywody można pisać. I tak dziękować tym, którzy pragną dobra i dobro czynią. Dobre słowo, zdaje się być namiastką dobrego czynu. A są tacy, których oczy śmieją się z losu pacjenta, który ucierpiał w wyniku leczenia. Porównują go do tych co mają gorzej, i ten śmiech .... "oczy są zwierciadłem duszy", czy to nie z duszy, mocy wewnątrznej idą nasze uczynki ? Dziw, że petycja nadal jest dostępna i widoczna. Pozdrawiam. |
|
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
NIE dla wyburzenia "Pałacyku pod Pszczółką" w Limanowej
Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
NIE farmom fotowoltaicznym w okolicy Źródeł Łyny #RatujmyŁynę
Apel o kontynuację budowy CPK
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
#RatujmyFyrtel
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
O ustanowienie w Warszawie pomnika przyrody "Dąb Geralt"
15559 Utworzone: 2025-05-13
Teatr jest nasz! Petycja ws. zatwierdzenia wyników legalnego konkursu na Dyrektora Teatru im. Stefana Żeromskiego w Kielcach
118 Utworzone: 2025-05-14
Petycja w sprawie zabytkowej wiaty Szczecin-Pogodno
378 Utworzone: 2025-05-10
PROTEST I NEGATYWNA OPINIA dotycząca przebiegu korytarza inwestycji pn. „Budowa zachodniej obwodnicy miejscowości Pszczyna”. Budowa połączenia komunikacyjnego DW 935 – z DW 939 (Pszczyna - Strumień).
148 Utworzone: 2025-05-13
Rozszerzenia refundacji sensorów do systemu ciągłego monitorowania stężenia glukozy (CGM) dla szerszej grupy pacjentów
73 Utworzone: 2025-05-14
Przedszkola Publiczne Zagrożone
5209 Utworzone: 2024-11-18
Apel do Pani Prezydent Aleksandry Kosiorek o uniemożliwienie zabudowy zielonych i leśnych terenów przy ulicach Bosmańskiej i Śmidowicza oraz wprowadzenie konkretnych zmian do MPZP dzielnicy Oksywie.
2710 Utworzone: 2025-04-16
Petycja o zrównanie wieku emerytalnego
295 Utworzone: 2025-05-04
#RatujmyFyrtel
5592 Utworzone: 2025-04-30
Przedłużenie do końca 2030 roku możliwości korzystania z buspasów przez samochody elektryczne
192 Utworzone: 2025-04-12
NIE dla płatnego parkingu przy kościele w Rudach!
37 Utworzone: 2025-05-13
Protest przeciwko planom wycinki lasów na Lublinku w Łodzi, co umożliwia przyjęty mpzp
2918 Utworzone: 2025-04-10
WNIOSEK MIESZKAŃCÓW O PODJĘCIE PRAC NAD MIEJSCOWYM PLANEM ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO
143 Utworzone: 2025-05-12
Petycja w sprawie sprzeciwu wobec zamknięcia oddziałów ginekologiczno-położniczego oraz noworodkowego w Szpitalu w Gostyniu
2667 Utworzone: 2025-05-06
Zniesienie podatku od dodatku emerytalnego OSP
900 Utworzone: 2025-04-22
Otwarcie zerówki przy Szkole podstawowej nr 2 w Miastku
72 Utworzone: 2025-05-13
Przywrócenie do użytku linii kolejowej 176 Racibórz Markowice -- Olza
228 Utworzone: 2025-05-09
Wprowadzenie dyżurów nocnych Straży Miejskiej w Łomiankach
164 Utworzone: 2025-05-03
STOP dla lokalizacji kamieniołomu Jurczyce w Krainie Wygasłych Wulkanów
3285 Utworzone: 2025-03-18
Pomorze to nie obóz relokacyjny! Żądamy weta dla polityki migracyjnej!
23 Utworzone: 2025-05-13