Petycja w sprawie częstotliwości kursowania autobusu linii "C"

Szczecin, 29 października 2014 r.

ZDiTM Szczecin

Petycja w sprawie ograniczenia podwojenia częstotliwości kursowania autobusów z i do dzielnicy Dąbie i Załom, w szczególności linii "C"

My, niżej podpisani, zwracamy się z prośbą o podwojenie częstotliwości kursowania autobusów linii C, a także innych linii zwykłych, docierających do dzielnicy Dąbie.

Dla tysięcy mieszkańców wspomnianych dzielnic autobusy komunikacji miejskiej są jedynym środkiem komunikacji, dzięki któremu codziennie mogą dostać się do pracy czy szkoły.

Aurobusy są zatłoczone i kursują niezbyt często. W porównaniu do innych dzielnic prawobrzeża, jak Słoneczne czy Bukowe, Dąbie wydaje się być dzielnicą zapomnianą i pomijaną w planach rozwoju Szczecina, w tym komunikacji miejskiej. Jak każdemu innemu mieszkańcowi miasta Szczecin, należy się nam róne traktowanie i zapewnienie dogodnego transportu miejskiego do miejsca zamieszkania. Zasłanianie się ZDiTM brakiem środków jest dla nas nie do przyjęcia i domagamy się przeorganizowania transportu aby większa ilość środków niż do tej pory trafiła do dzielnicy Dąbie i Załom.

W imieniu mieszkańców dzielnic Dąbie i Załom petycję składają niżej podpisani.

Wojciech Spychała    Skontaktuj się z autorem petycji