powrót "numerków" w poradniach dzieci chorych na Ursynowie

Skontaktuj się z autorem petycji

Sukces - powrót "numerków" do ursynowskich przychodni

2013-10-16 08:47:33

Szanowni Państwo,

Do ursynowskich przychodni dla dzieci chorych został przywrócony częściowy system umawiania wizyt u lekarza drogą telefoniczną (tzw. system numerkowy). Tym samym na wizytę u lekarza z chorym dzieckiem będzie można umówić się na konkretną godzinę przez telefon, jak również będzie można przyjść z dzieckiem w dniu wizyty i osobiście zarejestrować się do lekarza. W najbliższym czasie poproszę kierownictwo ursynowskiego ZOZu o podanie szczegółów oraz wspólnie z Dzielnicą Ursynów rozpropagowanie tej informacji wśród mieszkańców Ursynowa.

Po zebraniu podpisów pod petycją złożyłem Interpelację, w której poprosiłem władze ursynowskiego ZOZu o zmianę w systemie rezerwacji wizyt dzieci w ursynowskich placówkach służby zdrowia. W dniu 16.09.2013 odbyło się spotkanie u Dyrektor ursynowskiego ZOZu, w którym oprócz mnie i mieszkańca Ursynowa, uczestniczyła Pani Burmistrz Ursynowa, dyrektorzy i lekarze ursynowskich przychodni. W wyniku tego spotkania i wymiany poglądów zapadły ustalenia o częściowym powrocie systemu "numerków" przy zapisach dzieci chorych do przychodni.

W tym miejscu chciałbym bardzo serdecznie podziękować rodzicom za podpisanie się pod petycją o powrót "numerków" do ursynowskich przychodni, Pani Grażynie Napierskiej - Dyrektor ursynowskiego ZOZu za wnikliwe wsłuchanie się w prośby mieszkańców Ursynowa, Pani Janinie Rogg - Burmistrzowi Dzielnicy Ursynów za wsparcie postulatów mieszkańców, dyrektorom i lekarzom ursynowskich przychodni za dyskusję i wymianę doświadczeń oraz Panu Markowi, który jako jedyny odpowiedział na mój apel i dzielnie bronił ze mną racji przywrócenia "numerków" w ursynowskich przychodniach dzieci chorych.

Paweł LENARCZYK - radny Dzielnicy Ursynów

spotkanie

2013-09-12 08:28:56

Dzień dobry,

W związku z moją interpelacją dotyczącą powrotu "numerków" (zapisy przez telefon) w ursynowskich poradniach dzieci chorych zostałem zaproszony na spotkanie w najbliższy poniedziałek (16.09) na godz. 13.00 na spotkanie w ursynowskim ZOZ-ie. Czy ktoś z Państw chciałby się ze mna wybrać na to spotkanie? Czynnik społeczny mile widziany :) Szczegóły na priv.

Pozdrawiam

pawel.lenarczyk@vip.wp.pl

Paweł LENARCZYK - radny Dzielnicy Ursynów

prośba o rozesłanie petycji do znajomych/rodziny

2013-08-08 21:00:53

Szanowni Państwo,

Proszę o rozesłanie wśród swoich znajomych, rodziny petycji dot. powrotu "numerków" w poradniach dzieci chorych na Ursynowie. Poproście ich również, aby rozesłali ją innym swoim znajomym i członkom rodziny.

Petycaj: http://www.petycjeonline.com/powrot_numerkow_w_poradniach_dzieci_chorych_na_ursynowie

Na początku wrzesnia chciałbym złożyć tę petycję w formie mojej interpelacji. Czym więcej osób się pod nią podpisze, wówczas bardziej będa się z nami liczyli.

Bardzo dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.

Jak promować petycję?

• Udostępnij petycję na swojej tablicy na Facebooku i w grupach związanych z tematyką petycji.
  • Skontaktuj się ze swoimi przyjaciółmi
    1. Napisz wiadomość, w której wyjaśnisz, dlaczego podpisujesz się pod tą petycją, jako że ludzie są bardziej skłonni złożyć swój podpis, gdy rozumieją, jak ważny jest temat.
    2. Skopiuj i wklej adres internetowy petycji do swojej wiadomości.
    3. Wyślij wiadomość za pomocą poczty e-mail, usługi SMS, serwisów Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.