Apel o zakaz produkcji i sprzedaży fajerwerków

Zwracam się z prośbą do odpowiednich władz ustawodawczych o wydanie całkowitego zakazu produkcji, dystrybucji i używania wszelkich petard, fajerwerków i innych materiałów pirotechnicznych. Wciąż bowiem znajdują się ci, którzy za nic mają wszelkie apele o nie branie udziału w sylwestrowo-noworocznych eksplozjach. Rzecz jest na prawdę nikomu i niczemu nie służąca, a dla wielu osób i przede wszystkim zwierząt szkodliwa. Potwierdzają to rokroczne sprawozdania i apele. Strona "Nie dla bandytów maltretujących zwierzęta" przedstawia dowody na ewidentne przestępstwa wobec zwierząt dokonane przy użyciu fajerwerków i petard. Poza tym wiele jest przypadków odpalania petard znienacka poza wyznaczonym okresem sylwestrowym gdyż sprzedawane są na długo przed końcem roku i zalegają w każdym markecie na długo po rozpoczęciu nowego - nie będąc artykułami ani pierwszej, ani żadnej potrzeby (poza głupawą rozrywką bezmyślnych arogantów i znudzonych dzieci.) Powoduje to dotkliwy stres u wielu osób i u większości zwierząt skazanych na pobyt pośród siedzib ludzkich - dla zwolenników będąc wątpliwą rozrywką. Bardzo proszę o pochylenie się nad tym apelem i spokojne rozważenie racji. A wszystkich ludzi dobrej woli proszę o poparcie dla niniejszej petycji

NIE BAWMY SIĘ CUDZYM KOSZTEM

Marcin Saar

Podpisując, upoważniam Marcin Saar do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.