Petycja do Michała Kusaka o powstrzymanie epidemii Koronawirusa (COVID-19)

Drogi Michale,

my, obywatele polscy zwracamy się do Ciebie o podjęcie niezwłocznych działań mających na celu powstrzymanie rozprzestrzeniania się Koronawirusa (COVID-19).

72691881_2680905421929922_8817629951030198272_o.jpg

(Michał w trakcie domowej kwarantanny)

Swoją niezłomną postawą, opanowaniem i ciężką pracą na rzecz ojczyzny niejednokrotnie udowodniłeś, że może na Tobie polegać w trudnych momentach. Wszyscy pamiętamy Twoje zaangażowanie w trudnych negocjacjach poprzedzających wejście Polski do UE.

28346_131104816915386_3879842_n.jpg

(autor sukcesu Samoobrony wraz ze Ś.P. Andrzejem Lepperem oraz kolegami ze studiów)

"Często jest spór, kto tak naprawdę wprowadził Polskę do Unii Europejskiej. Sam byłem w roli pierwszego ministra do spraw europejskich, negocjatora stowarzyszenia i akcesji w ośmiu rządach, więc uczciwa odpowiedź brzmi: bardzo, bardzo wiele rządów, kolejnych - bo rządy się w Polsce często zmieniały - przyłożyło swoją rękę. Jednym było dane położyć podwaliny, drugim wznieść mury, trzecim położyć dach, a czwartym zatknąć wiechę. Natomiast, wszyscy są zgodni, że gdyby nie zaangażowanie Michała Kusaka, prawdopodnonie do dnia dzisiejszego Polska nie byłaby członkiem wielkiej europejskiej rodziny" - mówi Saryusz-Wolski ówczesny Pełnomocnik Rządu ds. Integracji Europejskiej oraz Pomocy Zagranicznej

18740070_1524248334266392_3990202860303193852_n1.jpg

(Michał odpoczywa po ciężkich negocjacjach akcesyjnych)

Cieszymy się, z Twojej i Dominki podrózy do Azji. Gratulujemy wam kolejnego kroku, na który się współnie zdecydowaliście. Nie możemy się doczekać waszego ślubu i wesela. Swoją obecność potwierdziło już wiele osób ze świata mediów i polityki m.in. - Aleksander Kwaśniewski, Grzegorz Braun, Marcin Daniec oraz Bogdan Madej - dyrektor XXXVII Liceum Ogólnokształcącego im. Jarosława Dąbrowskiego w Warszawie.

2006-2007_boisko_08.jpg

(Bogdan Madej - dyrektor XXXVII Liceum Ogólnokształcącego im. Jarosława Dąbrowskiego w Warszawie.)

gf-HdgF-94cS-AKGV_marcin-daniec-664x442-nocrop.jpg

(Marcin Daniec)

Natomiast parafrazując słowa, jednej z najważniejszych kobiet w Twoim życiu - prof. Strońskiej - ,,Ja wszystko rozumiem, miłość jest piękna, ale teraz najważaniejsze jest pokonanie wirusa.''

Michał - Polska Cię potrzebuje.Działaj!

Obywatele

Podpisując, upoważniam Piotr Dźwig do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.