Wniosek o wzmożenie kontroli rekreacyjnego obszaru Trasy Łagiewnickiej

Rada Dzielnicy IX Łagiewniki – Borek Fałęcki Biuro Rady Dzielnicy

ul. Żywiecka 13 30-427 Kraków rada@dzielnica9.krakow.pl

Szanowni Państwo,

My, niżej podpisani mieszkańcy Dzielnicy Łagiewniki – Borek Fałęcki i okolicy, zwracamy się z prośbą o podjęcie odpowiednich działań mających na celu zwiększenie nadzoru nad terenem rekreacyjnym przy Trasie Łagiewnickiej.

Jako regularni użytkownicy tego obszaru, obserwujemy z rosnącym niepokojem negatywne zjawiska, które zakłócają spokój i bezpieczeństwo korzystających z niego osób.   Niestety, teren ten stał się miejscem, gdzie niektóre grupy, przebywającej tam niepełnoletniej młodzieży, demonstrują wulgarnie zachowanie, co staje się przykrym doświadczeniem dla młodszych dzieci i innych mieszkańców korzystających z tej przestrzeni. Dodatkowo, coraz częściej dochodzi tam do spożywania alkoholu, palenia marihuany, a nawet zażywania innych środków psychoaktywnych. Tego typu działania nie tylko łamią prawo, ale przede wszystkim zagrażają zdrowiu i życiu, a także wpływają negatywnie na wizerunek naszej dzielnicy.
Mając na uwadze powyższe problemy, wnioskujemy o wzmożenie kontroli w wymienionym obszarze przez patrole straży miejskiej oraz policji. Wierzymy, że regularna obecność służb porządkowych przyczyni się do ograniczenia opisanych zjawisk oraz przywrócenia Trasy Łagiewnickiej jako bezpiecznego i przyjaznego miejsca dla mieszkańców i turystów.
Z góry dziękujemy za poświęcenie uwagi naszemu wnioskowi oraz za podjęcie niezbędnych działań. Liczymy na odpowiedź, a przede wszystkim skuteczne działania, które przyczynią się do poprawy jakości życia w naszej dzielnicy.

Z poważaniem,

Mieszkańcy Dzielnicy Łagiewniki – Borek Fałęcki i okolicy.

Kraków 19-04-2024r.

Katarzyna Sawicz, mieszkaniec ulicy Turonia    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Katarzyna Sawicz, mieszkaniec ulicy Turonia do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.